Netflix en Luc Besson voeren gesprekken over meerdere films

Netflix en Luc Besson voeren gesprekken over meerdere films

Hij zou mogelijk een aantal films gaan maken voor de streamingdienst.

Netflix is in gesprek met Luc Besson en EuropaCorp, om de Franse filmmaker en zijn bedrijf de komende jaren films te laten maken voor de streaminggigant. De onderhandelingen met Besson zijn onderdeel van de strategie van Netflix om de komende jaren het aantal originele films en series flink groter te maken en competitief te kunnen blijven in de steeds drukkere wereld van streaming.

Besson en EuropaCorp zouden films van zo'n dertig miljoen dollar per stuk mogen maken voor Netflix. Dat betekent dat het gedroomde vervolg op Valerian and the City of a Thousand Planets er vermoedelijk niet gaat komen, tenzij Besson de productiekosten flink lager maakt. Mocht er daadwerkelijk een deal komen tussen Netflix en Besson, zal ook de bibliotheek van EuropaCorp meegenomen worden.

Netflix voert niet alleen met Besson, maar ook met flink wat andere partijen gesprekken. Zo heeft het al een deal gesloten met Mark Millar en Shonda Rhimes, zijn er actieve gesprekken met Matt Reeves en wil Netflix mogelijk de rechten op de Cloverfield-franchise overnemen. De dienst weet die deals verder te sluiten, omdat het naast geld ook enorme creatieve vrijheid biedt aan makers.



NieuwsFilm

meest populair