Quentin Tarantino onder vuur na 'Kill Bill'-verhaal van Uma Thurman

Quentin Tarantino onder vuur na 'Kill Bill'-verhaal van Uma Thurman

Jessica Chastain, Judd Apatow, Evan Rachel Wood en Asia Argento laten van zich horen.

Na een lange periode van stilte rondom Harvey Weinstein en de vele beschuldigingen die naar zijn hoofd gesmeten zijn, heeft Uma Thurman eindelijk een boekje opengedaan. In een artikel van de New York Times - zaterdag gepubliceerd en hier te lezen - onthult de 47-jarige actrice eveneens te zijn lastiggevallen door de producent. Het interview heeft echter ook stof doen opwaaien over regisseur Quentin Tarantino, die Thurman zou hebben gedwongen een stunt uit te voeren voor Kill Bill, wat resulteerde in een pijnlijk ongeluk. Zie hier.

Snel na het uitkomen van het nieuwtje en de bewegende beelden schoten enkele bekendheden Thurman online te hulp met steun. Zo schreef Jessica Chastain: "Regisseurs die zichzelf in een scène voegen waarbij misbruik afgebeeld wordt overschrijdt een grens. Hoe kan een acteur zich veilig voelen als de regisseur je wurgt? Wanneer geweld tegen vrouwen gebruikt wordt als verhaaltechniek om vrouwen sterker te maken, dan zitten we met een probleem. Mishandeld en verkracht worden maakt je niet krachtiger, doch passen films dit toe als een 'feniks'-moment voor vrouwen. We hebben geen misbruik nodig om sterk te zijn. We zijn het al."

Bekijk de afbeeldingRegisseur Judd Apatow nam de gelegenheid om Tarantino zelf aan te vallen. "Hij negeerde ook de klachten van Daryl Hannah, toen zij door Harvey Weinstein werd geïntimideerd. Daarna werd ze uit de perstour gezet. Niemand hielp haar. En nu maakt Tarantino een film over Roman Polanski. Waarom wordt dit gefinancierd? Dit is waarom Weinstein niet tegengehouden is," eindigde Apatow en plaatste een viertal dollartekens.

Land of the Dead-actrice Asia Argento had enkel hatelijke woorden. "Weinstein en Tarantino - wat een paar! Een serieverkrachter en de ander praktisch een moordenaar. Het is verdomme geen grap wat die weerzinwekkende criminelen Uma Thurman hebben aangedaan, voor en na 'Kill Bill.' Ze hebben haar leven, waardigheid en geestelijke gezondheid in gevaar gebracht. Brand in de hel, jullie zieke klootzakken."

Bekijk de afbeeldingEvan Rachel Wood besloot Thurman enkel te steunen en schreef: "Hou van je, Uma. Je bent altijd een bron van inspiratie voor me geweest. Bedankt voor je brute eerlijkheid. Niet alleen over Harvey, maar ook over de risico's die we soms nemen met onze levens." Zo is Thurman zelf ook nog niet uit de problemen.

Het artikel van de New York Times ontlokte namelijk een reactie van Weinstein en zijn advocaat. De producent verdedigde zichzelf opnieuw en zei onschuldig te zijn. Volgens Thurman probeerde hij de actrice kort na de première van Pulp Fiction aan te randen. Weinstein's advocaat vindt Thurman's woorden echter te identiek met die van andere vrouwen die naar voren zijn gekomen. Daarom wil hij eerst zorgvuldig Thurman's verhaal onderzoeken, om te zien of juridische stappen nemen gepast is.



NieuwsFilm

meest populair