Tarantino reageert op Uma Thurman's beschuldiging

Tarantino reageert op Uma Thurman's beschuldiging

Ook laat de bekende regisseur opnieuw van zich horen m.b.t. Weinstein...

Een paar dagen terug liet actrice Uma Thurman weten dat Quentin Tarantino verantwoordelijk was voor haar ongeluk in Kill Bill, wat bij nogal wat bekendheden in het verkeerde keelgat schoot. Maar nu laat ook de bekende regisseur van zich horen en laat hij zich opnieuw uit over Harvey Weinstein. Zo zei Tarantino o.a. dat hij er nog steeds spijt van heeft dat hij Thurman toentertijd achter het stuur heeft laten plaatsnemen:

''Ik ben de schuldige, ik liet haar in die auto rijden, maar ik vind het niet helemaal juist hoe mensen nu over me praten. Ik zal er altijd spijt van hebben, het was de grootste fout in mijn leven, haar die stunt te laten uitvoeren. Het was vreselijk haar zo te zien 'vechten' om de auto onder controle te houden. Ik weet nog dat ik degene was die haar vertelde dat het veilig was en dat het een rechte weg was. Zij geloofde me en dan zie je in één keer een bocht opdoemen waardoor ze de controle verliest. Het was echt hartverscheurend, ik zal me er altijd schuldig over blijven voelen''.

Ook bevestigde Tarantino dat hij de beelden had vrijgegeven, na dit jarenlang geweigerd te hebben: ''De beelden werden haar al eerder geweigerd door Harvey Weinstein, waardoor ze het zelf nog nooit had gezien. Ik wilde ze haar al eerder brengen, zodat ze de video op z'n minst kon bekijken. Op die manier zou ze zich beter kunnen voorstellen wat er nu precies gebeurd was. Ik heb het nooit echt met Uma erover gehad, wat nu exact de crash had veroorzaakt. Zij heeft daar zo haar ideeën over, ik de mijne. Ik dacht dat als ik haar de beelden zou brengen en zij die dan aan de wereld zou laten zien, dan wel een 'crash expert' de video eens goed zou kunnen bekijken en zo met een antwoord zou kunnen komen''.

Volgens Tarantino was dit ook de reden waarom hun band verslechterde: ''Het heeft voor een breuk gezorgd in onze vriendschap. Het is niet alsof we niet meer met elkaar praten, maar het vertrouwen is weg. Alles ging geweldig tussen ons, ook het opnemen van de film, maar het ongeluk gebeurde vier dagen vóór het einde en dat veranderde alles''.

Tot slot vertelde Tarantino dat hij ook afwist van Weinstein's seksuele intimidaties t.o.v. zijn toenmalige vriendin Mira Sorvino en Uma Thurman: ''Toen we Kill Bill aan het maken waren, vertelde Uma dat Harvey haar ook lastig had gevallen. Toen begreep ik dat het niet een eenmalig incident was. Ik ging naar Harvey toe en dwong hem zich te verontschuldigen. Hij moest sorry zeggen en zij zou het moeten accepteren als we Kill Bill zouden gaan maken. Hij zei dat het niet waar was, maar ik geloofde hem niet; ik geloofde Uma''.



NieuwsFilm

meest populair