Robert Zemeckis produceert sciencefictionactiefilm 'Steel Soldiers'

Robert Zemeckis produceert sciencefictionactiefilm 'Steel Soldiers'

Een gevecht in de toekomst, waar mensen en androïdes samenwerken.

Deadline bericht dat Back to the Future-filmmaker Robert Zemeckis een nieuw project heeft gevonden om zich op te storten. Deze Steel Soldiers wordt een Amerikaanse en Chinese productie, verwezenlijkt door STX Entertainment (Valerian and the City of a Thousand Planets) en Alibaba Pictures. Zemeckis gaat uiteraard aan de slag middels zijn eigen onderneming ImageMovers, waarmee hij al sinds 1997 films creëert.

Steel Soldiers wordt omschreven als een originele sciencefictionfilm en is geschreven door Ken Kaufman (Space Cowboys, The Expendables 2). Het verhaal vindt plaats in de verre toekomst - in een futuristische wereld waar mensen en androïdes zij aan zij strijden en daarmee vraagtekens zetten bij de menselijkheid van een soldaat.

Het hoofdkarakter is een in ongenade gevallen oudgediende van de Special Forces. Die krijgt de taak om een nieuw team van geavanceerde, maar imperfecte androïde-soldaten op te leiden. Hij moet hen tot echte militairen kneden, want hun eerste missie is meteen een dodelijke: het bevrijden van de persoon die de robotten heeft gemaakt.

Het nieuws is onthuld door de vennoten van de eerder genoemde productiebedrijven. Er is niet bericht of Zemeckis interesse heeft om als regisseur op te treden. Voor STX Entertainment is de samenwerking aangaan met een Chinese onderneming niet ongekend. Vorig jaar leverden ze The Foreigner met Jackie Chan af, welke ze maakten met Huayi Brothers Pictures (A Bad Moms Christmas) en Wanda Pictures.



NieuwsFilm

meest populair