Bekijk nu: 'The Cloverfield Paradox' en 'Cloverfield' lopen synchroon

Bekijk nu: 'The Cloverfield Paradox' en 'Cloverfield' lopen synchroon

Parallelle gebeurtenissen in beide films blijken tot op de seconde gelijk te lopen.

Netflix verraste afgelopen zondagavond (maandagnacht in Nederland) iedereen door direct na afloop van de Super Bowl, de finale van het American Football-seizoen, The Cloverfield Paradox online te zetten, het tweede vervolg op Cloverfield uit 2008.

Dat lijkt misschien niet genoeg tijd om meteen al kleine easter eggs te vinden, maar als je dat denkt heb je buiten de fans van Cloverfield gerekend. Die fans zijn namelijk hardcore, en sommigen van hen hebben al ontdekt dat er iets bijzonders gebeurd als de film uit 2008 synchroon afspeelt met de nieuwste film uit de reeks (waar ook nog een vierde van in de planning staat). En iemand heeft daar natuurlijk meteen een video van gemaakt, die je hieronder kunt bekijken.

Wat gebeurt er dan? Precies na 18 minuten en 20 seconden vond er in de originele Cloverfield een aardbeving plaats en viel de elektriciteit uit bij het feestje in New York waar de film tot dan toe plaatsvond, waardoor de hoofdpersonen het dak van het gebouw op gaan en een explosie in Manhattan zien. Op precies hetzelfde moment in The Cloverfield Paradox gaat er iets mis met de Shephard deeltjesversneller op het Cloverfield ruimtestation, waardoor tijd en ruimte verscheurd worden, de 'Oerknal' van het Cloverfield-universum. Kijk maar:

Read comments please from r/Cloververse



Is deze synchronisatie bewust? Volgens producent J.J. Abrams en regisseur Julius Onah niet. Abrams noemde het in een Facebook Q&A al meteen een 'bizar toeval'. Maar geloven we dat echt?

NieuwsFilm

meest populair