Blu-ray review 'Blade Runner 2049' - met 163 minuten geen seconde te lang!

Blu-ray review 'Blade Runner 2049' - met 163 minuten geen seconde te lang!

Must see!

Regie: Denis Villeneuve | Cast: Ryan Gosling (K), Sylvia Hoeks (Luv), Harrison Ford (Rick Deckard), Ana de Armas (Joi), Robin Wright (Joshi), Jared Leto (Niander Wallace), Mackenzie Davis (Mariette), e.a. | Speelduur: 163 minuten | Bioscooprelease: 05.10.2017 | Recensie: 4,5 ster

Veel FilmTotaal-bezoekers zullen de film van Denis Villeneuve geweldig vinden; dit blijkt wel uit de reacties op onze nieuwsberichten. Maar het grote publiek zag de film duidelijk niet zo zitten - of althans, ze bezochten de sciencefictionfilm simpelweg niet. Het prijzige vervolg op het origineel van Ridley Scott werd onder meer als 'lang in speelduur' bestempeld. En 163 minuten is inderdaad een vrij pittige zit. Voor velen was het 't waard; een herkijkje zal er bij die mensen zeker inzitten.

In het $150 tot $185 miljoen kostende Blade Runner 2049 ontdekt Politieagent K een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K's ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige 'blade runner' Rick Deckard, die al dertig jaar vermist wordt.

Warner Bros. bracht Blade Runner 2049 - goed voor een nog redelijke $259,2 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609642063 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De Blu-ray schijf van Blade Runner 2049 zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcases. Op de voorkant zien we de blauw-oranje filmposter met de vier belangrijkste personages (jammer genoeg niet Sylvia Hoeks) en het wordt duidelijk dat deze ook 'Watch It Anywhere!' is, via een code op de meegeleverde flyer. Op de achterkant staan de - op het eerste oog beknopte - extra's opgesomd.

Beeld

Cameraman Roger Deakins en uiteraard het (VFX) team achter hem mogen dik tevreden zijn met deze Blu-ray uitgave. Met de standaard beeldverhouding (2.40 : 1) ziet het geheel er fantastisch uit. De kleuren zijn doorgaans futuristisch, maar hebben ook een grauwe ondertoon, aangezien de toekomst zeker niet zo kleurrijk is. Met de scherpte zit het uiteraard goed en het beeld is glashelder. De visuele effecten zijn ook krachtig en de belichting verdient uiteraard veel lof. Een top-uitgave op dit punt!

Geluid

Voor de liefhebbers van een Atmos audiotrack is waarschijnlijk een buitenlandse uitgave aan te raden. Deze Nederlandse uitgave komt met een standaard DTS-HD 5.1 spoor. Deze track is overigens zeker de moeite waard. De begeleidende muziek van Hans Zimmer en Benjamin Wallfisch is fantastisch en als het volume (en de subwoofer) goed hard staan dan heb je ook thuis een prima avond! Uiteraard worden alle kanalen benut en het geheel blijft kraak helder. Top!

Bonusmateriaal

Enige tijd geleden keken we al via de preview vooruit naar deze uitgave van Sony Pictures. Hieronder de extra's die uiteindelijk op de Nederlandse editie zijn beland:

Designing the World of Blade Runner 2049: De voornaamste extra waarin er met cast & crew wordt gekeken naar de realisatie van het vervolgfilm. Met 21 minuten ook een prima lengte om even te kijken na de hoofdfilm. Veel mooie beelden van achter de schermen en gelukkig ook veelal inhoudelijk.

Prologues: Dit zijn de drie reeds online verschenen prologen met de titels 2022: Black Out, 2036: Nexus Dawn en 2048: Nowhere to Run. De eerste is een animatiefilm die een blik werpt over het "verre verleden", de tweede laat meer zien over de beginjaren van Jared Leto's personage als oprichter van Wallace Corporation en de laatste richt zich op het personage van Dave Bautista. Allemaal aanraders!

Blade Runner 101: Zes korte featurettes met de titels The Replicant Evolution, Blade Runners, The Rise of Wallace Corp, Welcome to 2049, Jois en Within the Skies: Spinners, Pilotfish and Barracudas. Duidelijk promotioneler ingestoken, maar daarom geen afrader. In zijn geheel duurt deze ruim 11 minuten.

Geweldige film: gewoon kijken!

Blade Runner 2049 was een voor velen een geweldige bioscoopervaring en een waardig vervolg op het origineel. Regisseur Villeneuve bewees met 2049 ook om te kunnen gaan met bestaand materiaal en op technisch vlak verdient eigenlijk iedereen een Oscar. Dit nog los van het feit dat ook onze eigen Sylvia Hoeks een prima rol neerzette - al trok Ana de Armas duidelijk meer het oog. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair