TV-tips week 7: Train to Busan, Braveheart & meer

TV-tips week 7: Train to Busan, Braveheart & meer

Welke films mag je nog meer niet missen deze week?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Train to Busan (2016)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Sang-ho Yeon | Cast: Yoo Gong, Yu-mi Jeong, Dong-seok Ma, Su-an Kim

Op een dag breekt er een zombieplaag uit. Een trein richting de stad Busan blijkt de enige veilige locatie te zijn...

Lees de recensie van Train to Busan geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Train to Busan.

The Danish Girl (2015)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Tom Hooper | Cast: Alicia Vikander, Eddie Redmayne, Tusse Silberg, Adrian Schiller

The Danish Girl is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Einar Wegener en Gerda Gottlieb, twee Deense kunstenaars uit de jaren twintig. Hun huwelijk nam een drastische wending toen Einar (Kidman) op een dag inviel voor een vrouwelijk model dat normaal door Greta (Paltrow) zou geschilderd worden. De portretten volgden elkaar op en werden dermate populair, dat Greta haar echtgenoot aanspoorde om van geslacht te veranderen. Wat begon als een onschuldig spelletje, eindigde met een geslachtsoperatie die heel de wereld met verstomming sloeg. Einar Wegener zou voortaan als Lili Elbe door het leven gaan.

Lees de recensie van The Danish Girl geschreven door Jan Roselaar -

Bekijk de trailer van The Danish Girl.

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Steven Spielberg | Cast: Harrison Ford, Sean Connery, Denholm Elliott, Alison Doody

De vader van Indiana Jones is tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal, waarvan de inhoud eeuwig leven schenkt, spoorloos verdwenen. Gecontacteerd door de antiekverzamelaar Donovan en in het bezit van de notities van zijn vader, reist Jones naar Venetië. Met de hulp van Dr. Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Graal. Bekijk de trailer van Indiana Jones and the Last Crusade.

Along Came a Spider (2001)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Lee Tamahori | Cast: Morgan Freeman, Monica Potter, Michael Wincott, Dylan Baker

De dochter van een congreslid wordt ontvoerd. Alex Cross, die net herstelt van het verlies van een partner, raakt steeds meer bij de zaak betrokken. Bekijk de trailer van Along Came a Spider.

Die Another Day (2002)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Lee Tamahori | Cast: Pierce Brosnan, Halle Berry, Toby Stephens, Rosamund Pike

James Bond wordt ingezet om een landverrader te ontmaskeren en een oorlog met catastrofale gevolgen te voorkomen. Op het spoor van de slechteriken reist hij af naar IJsland, waar hij van dichtbij de geweldige kracht meemaakt van een nieuw wapen dat gebruikt wordt door de Noord-Koreaanse generaal Zao. Bekijk de trailer van Die Another Day.

Braveheart (1995)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Mel Gibson | Cast: James Robinson, Sean Lawlor, Sandy Nelson, James Cosmo

Nadat zijn vrouw en familie vermoord werden door Britse soldaten, verzamelt de Schot William Wallace een reeks lotgenoten om zich heen. In het begin zijn het een stel ongeregelde kerels zonder ervaring op het slagveld, maar langzaam maar zeker vormen ze een echt leger. Bekijk de trailer van Braveheart.

Batman Begins (2005)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes

De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...

Lees de recensie van Batman Begins geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Batman Begins.


NieuwsFilm

meest populair