'Black Panther' is 'The Avengers' de baas!

'Black Panther' is 'The Avengers' de baas!

En concept-art toont nog een Panther.

Iedere zondagavond maken we op FilmTotaal de verwachte Box Office-weekendomzet in de States en wereldwijd bekend. Afgelopen weekend werd duidelijk dat Marvel Studios' Black Panther een omzet zou gaan scoren van zo'n $192 miljoen. Dit blijkt echter grootser te zijn uitgepakt en de film weet nu zelfs betere cijfers te overleggen dan The Avengers, de tot op heden financiële topper in het Marvel Cinematic Universe.

Volgens Box Office Mojo scoorde Black Panther zelfs $201,8 miljoen tijdens de vertoningen van vrijdag tot en met zondag. En de verwachting is dat de score tijdens het vierde daagse 'President's Day'-weekend oploopt tot maar liefst $235 miljoen (andere bronnen zeggen zelfs tot $245 miljoen). En dit is een score die geen enkele analyticus durfde te voor te spiegelen.

Marvels The Avengers kwam in 2012 tot $226,3 miljoen. De omzetcijfers van Black Panther lijken dus maling te hebben aan alles wat superheldenfilms tot op heden hebben neergezet. Alleen Star Wars: The Last Jedi ($241,6 miljoen) en zeker Star Wars: The Force Awakens ($288,0 miljoen) noteerden in de eerste vier dagen beter dan de film van Ryan Coogler.

Voor de fans van de film is ook het boek 'Black Panther: The Art of the Movie' beschikbaar. Ondertussen verschijnen wat leuke details uit het boek online. Zo is er een plattegrond te zien van Wakanda, het fictieve land dat valt tussen Uganda en Rwanda. Iets dat we al zo'n beetje zagen in Iron Man 2.

Wakanda's location in Africa revealed in art book

Ook zou Shuri, het personage van Letitia Wright, een eigen Black Panther-pak krijgen, zoals hieronder te zien.

Shuri's Black Panther Costume from the Art Book

Ook werd er getwijfeld tussen een blauw en rood getint pak voor de titelheld van Chadwick Boseman:



NieuwsFilm

meest populair