Video

Eerste trailer misdaadfilm 'Yardie'

De acteur ging achter de camera voor dit misdaadrama.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 08:31 in Video
Idris Elba kennen we allemaal als acteur uit de Thor-films, The Dark Tower, Star Trek: Beyond, Pacific Rim en van series als Luther en The Wire.

Maar zijn ambities strekken verder, en hij heeft zijn eerste film geregisseerd: de misdaadfilm Yardie. Daarvan kun je nu de eerste trailer bekijken:Een jonge Jamaicaanse man genaamd D leeft in Kingston (Jamaica) in de jaren zeventig en in Hackney (London) tijdens de jaren tachtig. Hij is nooit helemaal hersteld van het zien van de moord op zijn broer Jerry Dread, tijdens zijn jeugd. D wordt daarna onder de vleugels genomen door een lokale maffiabaas en muziekproducent in Kingston, genaamd King Fox.

Fox stuurt hem naar Londen, waar hij zijn jeugdliefde Yvonne opnieuw leert kennen, en zijn dochter die hij niet meer had gezien sinds ze een baby was. Hij raakt ook betrokken bij een muziekgroep met de naam High Noon. Maar voordat hij zijn criminele verleden volledig achter zich kan laten, ontmoet D de man die ooit zijn broer vermoorde, en begint aan een bloedige wraakactie die hem in conflict brengt met de wrede Londense gangster Rico.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Ik vraag me altijd af hoeveel ondersteuning zo iemand krijgt bij het regisseren van een eerste film. Er komt toch een heleboel bij kijken en met acteerervaring alleen kom je er niet zou mijn inschatting zijn.
Verder wel een aardige trailer.

Master Of Films

Avatar

Elba zal vast (veel?) hulp hebben gekregen van o.a. een DP, een production designer en een editor. Waarschijnlijk zal de producent(en) het laatste (creatieve) woord van de film.

Movieman2018

Avatar

@thomasOmalley
Zowizo dat hij enorm veel ondersteuning heeft gekregen. Je hebt ook veel ervaren Director Assistenten die ervoor open staan om mensen met veel money en grote naamsbekendheid als Elba te helpen. Daarnaast zijn er tal van andere mensen die met veel plezier aan een film project willen werken en die ook ervaring hebben.

ThomasOMalley

Avatar

^Dat denk ik dus ook. Ik hoop alleen dat er een goed prijskaartje aanhangt voor deze mensen, want de credits krijgen ze vaak niet.

nieuwslaatste nieuws