Jennifer Lawrence reageert gepikeerd op ophef te blote jurk

Jennifer Lawrence reageert gepikeerd op ophef te blote jurk

J-Law bijt behoorlijk van zich af.

Actrice Jennifer Lawrence (X-Men: Dark Phoenix, mother!) heeft op Facebook behoorlijk fel gereageerd op iedereen die de afgelopen dagen kritiek heeft gehad op haar kledingkeuze tijdens een persmomentje ter promotie van haar nieuwste film Red Sparrow in Londen, Engeland. Veel bladen reageerden in hun commentaar verbaasd op de in hun ogen veel te blote jurk die de 27-jarige actrice droeg, in tegelstelling tot de bedekte kleding van haar mannelijke collega's.

De afgelopen dagen reageerden veel journalisten op de jurk. Volgens vele opiniemakers werd Lawrence anders behandeld dan haar mannelijke tegenspelers bij het fotomoment. Lawrence reageert nu zelf terug op alle ophef en ze is niet bepaald blij. "Ik weet echt niet waar ik moet beginnen met mijn reactie op alle ophef rondom de schijnbaar te blote jurk die ik droeg in de kou. Dit is niet alleen belachelijk, maar ik ben ook ontzettend beledigd", begint Lawrence haar relaas op Facebook.

Lawrence blijkt geheel vrijwillig deze jurk te hebben aangetrokken en daarmee te hebben geposeerd in de buitenlucht, ondanks de koude weersomstandigheden. "Deze designjurk was schitterend en ik was maar voor vijf minuutjes buiten. Ik zou deze jurk zelfs in de sneeuw dragen en ja, dat is ook mijn keus". Lawrence geeft dus duidelijk aan dat ze niet werd gedwongen om deze jurk te dragen, maar simpelweg de jurk heeft uitgezocht omdat ze die mooi vond.

Lawrence betreurt alle felle reacties op haar kledingkeuze en baalt ervan dat deze in haar ogen onzinnige discussie leidt tot niets. "Dit is seksistisch en niet-feministisch. Overdreven reacties op alles wat iemand zegt of doet, ophef creëren over mijn keuze over wat ik wel en niet draag, is geen vooruitgang. Het zorgt ervoor dat de aandacht wordt verplaatst van écht belangrijke problemen", schrijft ze.


Zie enkele afbeeldingen van de in opspraak geraakte jurk hier!



NieuwsFilm

meest populair