Het filmuniversum dringt door tot de indiefilm

Het filmuniversum dringt door tot de indiefilm

Greta Gerwig wil een eigen universum bouwen rond Lady Bird.

Wat stripverfilmingen en scifi saga's is het vrij vanzelfsprekend geworden dat er filmuniversa opgebouwd worden. Maar nu horen we steeds meer over dat soort filmuniversa bij onafhankelijke films. Zo wil Luca Guadagnino vijf Call Me By Your Name-films maken en ook Jordan Peele werkt aan een franchise rond Get Out. Nu blijkt dat ook Greta Gerwig - die dit weekend kans op Oscars maakt met Lady Bird - ook meer films in Sacramento wil maken.

"Ik zou een totaal van vier films willen maken die zich afspelen in Sacramento. Dat is geïnspireerd op het werk van Elena Ferrante, die een viertal boeken schreef die zich voornamelijk in Napels afspelen. Ik vond ze geweldig en bedacht me dat ik dat ook zou willen doen," aldus Gerwig.

"Lady Bird is in die zin dus het eerste deel van Sacramento. Er zijn een boel verschillende delen van Sacramento die ik zou willen verkennen. Ik heb het gevoel dat ik bevoorrecht ben dat ik hier vandaan kom. Ik heb mijn wortels echt op die plek liggen - mijn familie is niet verhuisd, woont dus nog daar en dat geldt ook voor mijn vrienden - dus ik heb ook het gevoel da tik het er echt over kan hebben."

Materiaal heeft ze ook genoeg; het oorspronkelijke script van Lady Bird telde 350 pagina's en dat werd uiteindelijk teruggebracht naar 120. Veel van het materiaal dat sneuvelde gaf bepaalde personages een uitgebreider achtergrondverhaal.



NieuwsFilm

meest populair