Lee Pace staat open voor zowel vrouwen als mannen

Lee Pace staat open voor zowel vrouwen als mannen

Dat vertelt hij in een recent interview aan een tijdschrift.

Acteur Lee Pace (Guardians of the Galaxy, The Hobbit: An Unexpected Journey) heeft onlangs in een openhartig interview meer verteld over zijn seksuele geaardheid. Ondanks dat Lee zelf geen label op zijn voorkeuren wil plakken, vertelt hij wel dat hij van twee walletjes eet.

Binnenkort staat acteur Lee Pace weer op de planken, aangezien hij een rol gaat spelen in de voorstelling Angels in America op Broadway, Amerika. Dat toneelstuk gaat over een jongeman die worstelt tussen zijn Joodse geloofsovertuiging en homoseksuele geaardheid. Het is niet de eerste keer dat Lee in een productie met een dergelijk thema speelt.

Lee heeft daar een goede reden voor. "Men heeft geen idee wat het daadwerkelijk betekent om homoseksueel te zijn. Het is per cultuur ook verschillend. Wat dat betreft hebben we nog een hele lange weg te gaan", vertelt Lee over de achterliggende boodschap van het alom geprezen stuk. Volgens Lee heeft hij dikwijls stilgestaan bij die boodschap tijdens zijn voorbereidingen voor zijn rol.

Vervolgens vertelt de 38-jarige acteur dat hij het belangrijk vindt dat homoseksuele acteurs zelf gewoon homoseksuele personages mogen spelen, waarop de dienstdoende interviewer vraagt of Lee zichzelf zou bestempelen als homoseksueel. "Ik heb in het verleden dates gehad met mannen en vrouwen", antwoordt Lee, zonder in te willen gaan op zijn seksuele geaardheid.

Het interview neemt daarna een negatieve wending, want Lee is niet blij met de vragen van de journalist. "Ik zou niet weten waarom iemand dit ook maar enigszins zou boeien. Ik ben een acteur en speel rollen. Om eerlijk te zijn - ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, maar ik vind je vragen nogal opdringerig", verwijt Lee de interviewer. Lee staat erom bekend niet veel los te willen laten over zijn privéleven.



NieuwsFilm

meest populair