Netflix snel meer waard dan Walt Disney

Netflix snel meer waard dan Walt Disney

Gamechanger!

De marktwaarde van Netflix blijft immens stijgen. Sinds begin dit jaar steeg de waarde van de streamingdienst al enorm en het zal niet lang duren voor deze in een paar weken is verdubbeld. De afgelopen 8 weken ging de koers van $82 miljard naar maar liefst $130 miljard.

Vooral de onverwacht sterke omzetcijfers doen de koers van de Netflix-aandelen zo snel stijgen. De streamingdienst heeft zijn 120 miljoen abonnee's wereldwijd en had in 2017 een omzet van een kleine $12 miljard.

En dit maakt behoorlijke indruk. Een snelle vergelijking maakt dit duidelijk. De waarde van de aandelen van Walt Disney Co is $154 miljard. En dat verschil wordt dus met de dag kleiner. Het is daarom niet zo raar dat Walt Disney graag zijn content weghaalt bij Netflix en zijn eigen dienst lanceert. Dit zal in 2019 een feit zijn. Ook lijkt de entertainmentreus 21th Century Fox te kopen om zijn marktpositie te verstevigen.

Het lijkt er dus steeds meer op dat Netflix een echte gamechanger wordt en weinig hoeft te vrezen van de gevestigde orde. Hoe kijk jij naar deze ontwikkeling?



NieuwsFilm

meest populair