Gary Oldman's ex-vrouw bespot Oscars na winst Beste acteur

Gary Oldman's ex-vrouw bespot Oscars na winst Beste acteur

Donya Fiorentino beweert te zijn mishandeld door de acteur tijdens hun huwelijk.

Zondag sleepte Gary Oldman dankzij zijn optreden in Darkest Hour zijn allereerste Oscar binnen. In het drama speelt hij de Britse staatsman Winston Churchill. Hoewel velen blij zijn met deze zege, is er één persoon die het één grote grap acht. En dat is Donya Fiorentino, Gary Oldman's derde ex-vrouw. Zij waren samen van 1997 t/m 2001. In het laatste jaar beschuldigde ze de 59-jarige Engelsman van o.a. mishandeling. En daar is ze op teruggekomen jegens roddelwebsite TMZ.

Zij meldden wat Oldman's ex-vrouw te zeggen had. "Gefeliciteerd, Gary, en proficiat aan de Academy voor het uitreiken van een Oscar aan niet één, maar twee misbruikers." Daarmee doelt ze op Kobe Bryant die een beeldje kreeg voor de korte animatiefilm Dear Basketball. De sporter kreeg in 2003 eveneens beschuldigingen van seksuele mishandeling naar zijn hoofd geslingerd. Fiorentino vervolgt: "Ik dacht dat we waren geëvolueerd. Wat is er gebeurd met de MeToo-beweging?"

Kennelijk zou Oldman meerdere keren tijdens het huwelijk met Fiorentino zijn vrouw fysiek en emotioneel hebben geschaad. In wettelijke documenten beschrijft ze dat Oldman haar een keer met een telefoon heeft geslagen in het bijzijn van hun twee zoontjes. Daarnaast zou de acteur in één weekend een keer 18.000 dollar hebben uitgegeven aan hotels in New York, zodat hij op zijn gemak wodka, whisky en wijn kon drinken. Daarnaast zou hij samen met prostituees aan de drugs hebben gezeten.

Uiteindelijk werd er niets gedaan met de aanklacht en de politie wilde Oldman niet vervolgen. Als we de Batman Begins-acteur moeten geloven vochten ze om de telefoon en raakte hij zijn ex-vrouw er per ongeluk mee. Fiorentino zou het ongeval hebben aangedikt tijdens de vechtscheiding, die voor Oldman eindigde met het krijgen van de volledige voogdij over hun kinderen. Fiorentino mocht enkel van tijd tot tijd haar kinderen bezoeken, onder toezicht van de voogdijraad.



NieuwsFilm

meest populair