Eerste recensies 'Ready Player One'!

Eerste recensies 'Ready Player One'!

Top of Flop?

Deze week verschijnt van Warner Bros. Pictures de gameverfilming Tomb Raider en een week erna is het al de beurt aan Ready Player One, ook van Warner. De trailers werden tot op heden niet enorm overweldigend ontvangen. De vraag is nu wat de eerste recensies zeggen!

De boekverfilming van regisseur Steven Spielberg staat op dit moment op een prima 78% op Rotten Tomatoes, na 23 recensies en met een 6,4/10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal passages uit recensies:

RogerEbert.com
"Als je naar Ready Player One kijkt, dan voel je de legendarische regisseur bijna naast je zitten, lachend om de verwijzingen, opgewonden door de actie en met een bak popcorn. Je hebt zeker popcorn nodig voor deze film."

indieWire
"Uiteindelijk wordt Ready Player One dat wat zijn personages bewonderen, een enorme lading van commercieel vermaak samengeperst tot een brok blockbuster-chaos."

Variety
"Het is een geslaagde en af en toe hypnotiserende film. Toch hou je misschien het gevoel dat je meer investeert in de film dan dat je krijgt."

Hollywood Reporter
"Een gewaagd avontuur door werelden, zowel somber als fantastisch. Steven Spielbergs Ready Player One brengt grote veranderingen aan in de details en structuur van de beststeller van Ernest Cline, maar houdt de geest en het verhogende niveau van de sensatie intact."

Guardian
"Hoewel de film met zijn ontwerp en neonkleuren visueel grillig is, steekt de zwakte van het bronmateriaal er nog steeds bovenuit."


Ready Player One speelt zich af in de nabije toekomst waarin de geïsoleerde tiener Wade Watts ontsnapt van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat het eerst te vinden.

Vanaf donderdag 29 maart in de Nederlandse bioscoop, een weekje eerder in de States.

NieuwsFilm

meest populair