James Mangold krijgt hulp van 'Logan'-schrijver voor politiemisdaad 'The Force'

James Mangold krijgt hulp van 'Logan'-schrijver voor politiemisdaad 'The Force'

Er wordt al langer dan een jaar aan de boekverfilming gewerkt.

Mogelijk hoeft James Mangold niet langer meer te wachten om zijn volgende film te maken. Sinds het uitkomen van Logan heeft de filmmaker zich op The Force gericht - een boekverfilming die 20th Century Fox wil verwezenlijken. Zij plaatsten David Mamet (Ronin, Hannibal) op het scenario, maar waren uiteindelijk niet helemaal tevreden met het schrijfwerk. Nu is aan Scott Frank gevraagd het script opnieuw door te nemen en aanpassingen te maken. Volgens Deadline is dit goed nieuws, omdat men in het algemeen erg positief is over Frank's werk. Laat staan dat Mangold voorheen met hem werkte aan het eerdergenoemde mutantendrama.

The Force kwam medio 2017 uit en is geschreven door Don Winslow. We volgen Denny Malone, een smeris uit het noorden van Manhattan. Hij leidt een team - bestaande uit moedige, wrede en taaie politiemannen - dat speciale bevoegdheden heeft gekregen voor in de strijd tegen drugsbendes en wapenhandelaren. Dit werk doet Denny al achttien jaar. Helaas heeft hij zich op een gegeven moment bij de populatie van corrupte dienders gevoegd. Als niemand tenslotte eerlijk wil zijn, waarom hij dan wel? Maar nu zit de FBI hem op de hielen en lijkt Denny van alle kanten aangevallen te worden. Bestaat er een uitweg?

20th Century Fox had aardig wat geld over voor de filmrechten en vermoedt vermoedelijk dat het project in de handen van Mangold goud waard is. Overigens heeft het boek van Winslow tijdens diens uitkomen vele positieve reacties ontlokt. Hopelijk weet Frank er wat leuks mee te doen, gezien de titels die op zijn conto staan, waaronder Get Shorty, Minority Report, The Lookout en The Wolverine.



NieuwsFilm

meest populair