Sean Penn voelt maar weinig meer voor het acteervak

Hij is nu vooral bezig met schrijven.

Acteur Sean Penn (Milk, Mystic River) blijkt een nieuwe passie in het leven te hebben gevonden. Penn vertelt in een aankomend interview dat zondag wordt uitgezonden in de Verenigde Staten dat hij geen liefde meer voelt voor het acteervak.

Binnenkort brengt acteur en regisseur Sean Penn zijn eerste boek, met de titel Bob Honey Who Just Do Stuff, uit. Penn vertelt in gesprek met CBS Sunday Morning dat zijn hart tegenwoordig sneller gaat kloppen van het schrijven dan van acteren. Dat zijn op zich opmerkelijke uitspraken voor iemand die al zo'n veertig jaar werkzaam is in de filmindustrie.

"Acteren is leuk als je mag werken met goede acteurs, regisseurs en schrijvers", vertelt Penn in het interview dat dit weekend wordt uitgezonden. "Ik heb alleen niet meer het gevoel dat ik iets van betekenis doe. Het acteren vind ik gewoon niet meer zo leuk als vroeger", biecht Penn op, die al jaren blijkt te kampen met dit gevoel.

Penn maakt dan ook langzaam de overstap naar het schrijven van boeken en het regisseren van films. Volgende week komt zijn eerste boek uit - spannend zou je denken, maar de 57-jarige Penn is realistisch. "Sommigen zullen het kopen, anderen niet", zegt hij daarover in het interview. Ook vertelt Penn over twintig jaar het liefst een bed & breakfast te willen runnen, weer een heel andere tak van sport.



NieuwsFilm

meest populair