Maakt Spielberg straks Stephen King-film 'The Talisman'?

Maakt Spielberg straks Stephen King-film 'The Talisman'?

Hij heeft de rechten al vijfendertig jaar...

Als het aankomt op Stephen King-verfilmingen, dan zitten we in een soort gouden era. Denk maar aan It, Gerald's Game, 1922 en de serie Mr. Mercedes. Zelfs The Dark Tower kwam naar het witte doek. Nu blijkt dat ook Steven Spielberg mogelijk gaat samenwerken met King.

Spielberg onthulde in een gesprek met Entertainment Weekly dat hij al decennia de rechten op het boek The Talisman heeft. Dat schreef King samen met Peter Straub en gaat om een jonge knul die naar een parallelle wereld reist om daar een talisman te zoeken die zijn stervende moeder kan redden.

Er zouden meerdere gesprekken gevoerd zijn tussen King en Spielberg en de twee zijn ook een aantal keren dicht bij een akkoord gekomen. Spielberg denkt het project nog altijd te kunnen maken: "Ik heb het gevoel dat, in de nabije toekomst, dit een samenwerking kan zijn. Ik heb sinds 1982 de rechten op het boek en hoop de film de komende jaren gemaakt te zien worden. Niet dat ik er als regisseur aan verbonden ben, maar het is wel iets dat ik graag gemaakt zie worden en iets waar ik al vijfendertig jaar naar uitkijk."



NieuwsFilm

meest populair