Jake Gyllenhaal produceert en speelt in thriller 'Welcome to Vienna'

Jake Gyllenhaal produceert en speelt in thriller 'Welcome to Vienna'

Een burgerlijke opdrachtnemer wordt in Oostenrijk opgejaagd door de CIA.

Life-acteur Jake Gyllenhaal ziet een spionagethriller wel zitten als volgend project. Volgens diverse filmwebsites werkt Gyllenhaal aan een boekverfilming die de naam Welcome to Vienna draagt, gebaseerd op het schrijfwerk To Die in Vienna van auteur Kevin Wignall. De Engelse vertaling verschijnt 14 juni in de boekenwinkels.

Het verhaal volgt Freddie Makin, een Amerikaanse dertiger die in Wenen, Oostenrijk werkt. De ZZP'er doet aan surveilleren en beveiliging. Inmiddels volgt hij al een jaar lang de Chinese academicus Jian Cheng. Nadat hij op een dag een migraineaanval krijgt, gaat Freddie terug naar huis en ontdekt dat er bij hem wordt ingebroken. De inbreker vlucht op het eerste gezicht ervandoor, maar keert dan terug en probeert Freddie om te leggen. De Amerikaan, die de aanval overleeft, heeft al snel door dat het niet om een normale inbraak ging en dat hij nu opgejaagd wordt.

Overduidelijk heeft hij iets gezien dat hij niet had moeten, maar wat het is weet Freddie niet. Laat staan wie hem probeert te doden of hem ingehuurd heeft om Cheng te volgen. Wanneer de academicus verdwijnt krijgt Freddie het idee dat de CIA achter hem aanzit. De situatie wordt kort daarna wanhopiger, maar de mensen die Freddie willen uitschakelen hebben geen idee op wie ze de jacht hebben geopend...

Het is de bedoeling dat de acteur - naast het vervullen van de hoofdrol - ook gaat produceren. Dat doet hij middels zijn Nine Stories Productions. Daarmee maakte hij eerder het drama Stronger waarin hij eveneens te zien is. Ook bracht hij samen met acteur Paul Dano Wildlife tot stand, die door de laatstgenoemde geregisseerd is. Hier is nog geen releasedatum van.

NieuwsFilm

meest populair