Kevin Spacey ontspringt mogelijk de dans in aanrandingszaak

Kevin Spacey ontspringt mogelijk de dans in aanrandingszaak

De zaak ligt nu voor bij de officier van justitie.

Vorig jaar kwamen er talloze meldingen naar buiten van mannen die het slachtoffer zouden zijn geworden van de seksuele intimidatie van acteur Kevin Spacey (Horrible Bosses 2, Baby Driver). In Los Angeles, Amerika, werd een aanrandingszaak tegen Spacey onderzocht uit 1992. De politie heeft haar onderzoek onlangs afgerond en nu is de officier van justitie aan zet om te kijken of de 58-jarige Spacey al dan niet kan worden vervolgd.

Zo'n half jaar geleden begon de #MeToo-beweging waarbij daders van seksueel misbruik door hun slachtoffers aan de publieke schandpaal werden genageld. Acteur Kevin Spacey is een van die vermoedelijke daders. Spacey zou in de loop van zijn carrière tientallen mannen, waaronder ook minderjarigen jongens, ongewenst hebben betast. Bij het Old Vic theater in Londen, waar Spacey een tijdlang creatief directeur was, zijn naar verluidt al ruim twintig klachten binnengekomen over het gedrag van Spacey.

Kort na de beschuldigingen kwam Spacey uit de kast als homo. Spacey bood zijn excuses aan en gaf toe last te hebben van een seksverslaving, waarvoor hij op dit moment wordt behandeld in een kliniek in Arizona. Er werden ook aangiftes gedaan tegen Spacey, waaronder ook door een volwassen man die zegt dat hij in 1992 is misbruikt door de Oscar-winnende acteur. De politie in Los Angeles onderzoekt die zaak al sinds eind vorig jaar en heeft begin deze maand haar onderzoeksbevindingen overgedragen aan de plaatselijke officier van justitie. Justitie bekijkt nu of Spacey vervolgd kan worden worden of niet.

Roddelwebsite TMZ beweert op basis van een aantal anonieme bronnen dat de zaak hoogstwaarschijnlijk wordt afgewezen, omdat deze inmiddels al verjaard zou zijn. Daarmee lijkt Spacey de dans dus te ontspringen in Los Angeles, maar er lopen nog wel aparte zaken tegen de ontslagen House of Cards-acteur in Londen, Engeland en New York, Amerika. De woordvoerders van Spacey en zijn advocatenteam wilden niet reageren op deze nieuwe ontwikkelingen.



NieuwsFilm

meest populair