Bekend gezicht uit 'Rogue One' nu ook in Disney's 'Mulan' gecast

Bekend gezicht uit 'Rogue One' nu ook in Disney's 'Mulan' gecast

Donnie Yen vertrekt naar een andere afdeling binnen het bekende huis van de muis.

Disney heeft vandaag bekendgemaakt acteur Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story, Dragon) te hebben gecast in haar live-action remake van Mulan. Net als veel andere animatiefilms van het huis van de muis wordt ook deze klassieker uit 1998 opnieuw verfilmd. Mulan is ook een bekend balletstuk.

Bekijk de afbeelding
Voor de meeste rollen worden Aziatische acteurs gezocht om trouw te blijven aan het oorspronkelijke materiaal. Acteur Donnie Yen is dan ook gecast als Commander Tung in Disney's live-action versie van Mulan. Commander Tung wordt omschreven als de mentor en leraar van Mulan en lijkt daarmee de rol van Li Shang, de legergeneraal uit de animatiefilm, te gaan overnemen. Eerder speelde Yen al de blinde krijger Chirrut Îmwe in Rogue One: A Star Wars Story.

De Chinese actrice Liu Yifei werd eerder al gecast als de titelrol. Disney's nieuwe Mulan wordt geregisseerd door Niki Caro, die eerder al films als The Zookeeper's Wife en Whale Rider voor haar rekening nam. Mulan moet op 27 maart 2020 in de bioscopen verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair