Celebrity

Stan Lee klaagt oud-zakenpartner aan na mishandeling en verkoop van bloed

De Marvel-held wordt uitgebuit sinds de dood van zijn vrouw.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
We lezen de laatste tijd veel over stripauteur Stan Lee, die volgens vele berichten weinig vrienden heeft en vooral omringd wordt door vijanden. Hoewel de 95-jarige Amerikaan dat middels een paar video's ontkracht heeft, lijkt hij nu toch maatregelen te nemen jegens een zakenpartner waar hij vroeger mee samenwerkte. Diverse media berichten dat Lee het op ene Jerardo Olivarez gemunt heeft. Lee klaagt hem aan wegens fraude en ouderenmishandeling.

Vorig jaar zou de ellende zijn begonnen, kort na de dood van Lee's vrouw Joan Boocock Lee. De Amerikaan zou het doelwit zijn geworden van "gewetenloze zakenlui, hielenlikkers en opportunisten." Allemaal wilden ze misbruik van Lee's rouwperiode maken en zochten het contact op toen de stripauteur niet in de juiste gemoedstoestand was.

Één van hen klinkt als een apart geval: de bovengenoemde Olivarez. In Lee's ingediende documenten staat vermeld dat Olivarez zakendeed met Lee's dochter, waar de Amerikaan overigens ook een gebrekkige relatie mee heeft. Met gebruikmaking van verschillende plannetjes en niet-bestaande ondernemingen kreeg Olivarez het voor elkaar om zo'n 4.6 miljoen dollar van Lee's bankrekening te halen zonder de goedkeuring van de laatstgenoemde.

Na de dood van zijn vrouw werd Lee door Olivarez en zijn partners overgehaald om de banden met zijn bankier door te snijden en Olivarez' advocaat aan te nemen als zijn eigen raadsman. Zodra dit geregeld was, kon Olivarez van alles en nog wat doen. Als we Lee moeten geloven had de voormalig zakenpartner een valse liefdadigheidsinstelling opgericht om $ 300.000 te innen. Ook kocht Olivarez een appartement in West Hollywood voor een royaal bedrag van $ 850.000. Daarnaast meldt Lee dat er middels een reeks, ingewikkelde bankoverschrijvingen zo'n 1.4 miljoen dollar verdwenen is.

Het vreemdste verhaal gaat al een tijdje rond - in februari kregen we te horen dat Stan Lee's bloed verkocht werd. Kennelijk is Olivarez hier verantwoordelijk voor. Hij zou valse documenten aan Lee's verpleegster hebben gegeven, die vervolgens onnodig bloed afnam. Olivarez verkocht deze nadien in Las Vegas. De transactie verliep heimelijk - de koper moest een stripboek van Black Panter aanschaffen om het bloed te krijgen.

De bedenker van superhelden zoals Spider-Man, Hulk, de Fantastic Four en de X-Men eist nu dat Olivarez alle overschrijvingen aan de rechtbank kan verklaren en uiteraard ook het gepikte geld teruggeeft.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair