Events & Festivals

Guardians of the Galaxy Vol. 2 - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 20:47 in Events & Festivals
Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men twintig films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!


Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Bradley Cooper (Rocket), Karen Gillan (Nebula), Kurt Rusell (Ego) e.a.
Budget: 200 miljoen dollar | Box office: 863 miljoen dollar
Het moest wel een hit worden: het vervolg op Guardians of the Galaxy, de verrassende Marvel-film met een reeks onwaarschijnlijke helden en vooral een hele leuke soundtrack. Gelukkig wist James Gunn prima om te gaan met de druk en produceerde hij een amusant vervolg (hoewel het veel herhaling bevatte).

Het plot

De film opent met een flashback naar 1980. We zien Ego en de moeder van Star-Lord, Meredith Quill. Ego neemt haar mee naar een bos en laat een buitenaardse plant zien, waarover hij vertelt dat die deel is van hemzelf en dat hij planten over heel het universum wil verspreiden. 34 jaar later ondernemen de Guardians of the Galaxy een missie in opdracht van de Sovereign, waarbij ze een extradimensioneel wezen moeten verslaan. In ruil voor hun succes, krijgen de Guardians de gevangengenomen Nebula mee, die ze willen uitleveren aan de Nova Corps. Maar onderweg steelt Rocket wat spullen van de Sovereign, die hen daarop achtervolgen door een meteorietenveld. Het schip wordt daarbij beschadigd, maar de groep wordt gered door Ego, de vader van Star-Lord. Samen reizen ze terug naar de planeet van Ego, waarbij blijkt dat hij de planeet zelf is; een echte Celestial. Peter en zijn vader bouwen een band op, maar al snel blijkt dat die snode plannen heeft om het universum over te nemen. Samen met Yondu (die erbij om het leven komt) verslaan ze hem en wordt de boel weer gered.

Links met andere films

Er is een opvallende koppeling; Nebula vertrekt tegen het einde van de film de ruimte in en belooft Thanos (Josh Brolin) op te gaan jagen. Verder zijn er geen expliciete connecties met andere delen van het MCU, op de overduidelijke band met de vorige film na uiteraard.

After credits

Er zitten maar liefst vijf scènes na de aftiteling. We zien allereerst dat Kraglin probeert de pijl van Yondu te besturen. In de tweede scènes komen de oude Ravagers samen en beloven ze samen te gaan werken en weer missies te ondernemen. Dan is er nog een scène waarin de Soverein beloven de Guardians te zullen vernietigen met behulp van de nieuw gemaakte Adam. De vierde scène speelt zich vier jaar later af, vlak voor Infinity War en laat zien dat Groot nu een irritante puber geworden is. Tot slot is er nog een scène waarin Stan Lee praat met een groep Watchers over zijn reizen en ze verveeld weglopen (waarna hij daar gestrand achterblijft).

Cameo van Stan Lee

Het was al langer de vraag: zouden de cameo's van Stan Lee betekenis hebben? Of waren het echt allemaal gewoon lolletjes. Er blijkt na deze film dus toch een soort idee achter te zitten. Stan Lee is een informant van de Watchers, en praat in deze film zelfs over een andere MCU-cameo.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Leuke openingscène gevolgd door een snoozefest

horizon

Avatar

Één van de betere mcu films.

Robbepost

Avatar

Erg matige film vind ik.......

Master Of Films

Avatar

Mary Poppins. Deze film heeft wel de beste death scene tot nu toe.

Ereptile

Avatar

Ik vond deze film toch wel minder dan het eerste deel hoor. Ego vond ik daarentegen wel een goede bad guy met een goed motief.

De humor in deze film en sommige acties vond ik best over de top. Zoals Drax die aan Ego vroeg of hij een penis heeft. In de vorige film was Drax wat onwetend, maar in deze film is hij teveel een comic relief. Ik vond dat niet werken... De eerste film paste humor geweldig toe, maar deze film was het soms net een stap te ver.

Artificialis

Avatar

De karakters en de humor zijn nog steeds een succes, maar zodra de personages op de Ego planeet terecht komen stort de film in elkaar. In het middenstuk gebeurt er niets van enige waarde totdat Ego de vijand blijkt te zijn. Vervolgens komt er een ongecontroleerde special effects show op gang met alle chaos, explosies en vernietigingen die we normaal gesproken van Michael Bay gewend zijn.

Het is jammer dat de film de avontuurlijke originaliteit van het eerste deel achterwege heeft gelaten. Dat Ego in feite zelf de planeet is, overal kan verschijnen, maar toch in staat is om de Guardians ''kwijt te raken'' slaat natuurlijk helemaal nergens op. Uiteraard komen de schrijvers er richting het einde achter dat een planeet een vrijwel onverslaanbare tegenstander is.. dus wordt er een klompje vlees (een ''kern'') geïntroduceerd waarmee Ego kan worden gedood. De duizenden planeten die door Ego waren geïnfecteerd zijn gered, want op wonderbaarlijke wijze reageert al dat blauwe materiaal op lichtjaren afstand binnen enkele seconden op Ego's dood. De film doet geen enkele moeite om enige mate aan geloofwaardigheid te bewerkstelligen.

Blockbuster

Avatar

Hallo FT, wel blijven opletten hè.

R. Lee Ermy (Full Metal Jacket) overleden.

Frietgezicht

Avatar

^ Blockbuster, daar zijn ze laat mee (gisteren was het al bekend) maar gelukkig is het nieuws rond een vrijgezellenparty van Gwyneth Paltrow er wel.

benjamin

Avatar

Frietgezicht " Blockbuster, daar zijn ze laat mee (gisteren was het al bekend) maar gelukkig is het nieuws rond een vrijgezellenparty van Gwyneth Paltrow er wel."
Kwestie van prioriteiten?

Master Of Films

Avatar

^ja, vrolijk nieuws over Gwyneth Paltrow, daar wordt ik zelfs blij van. XD

Voor de laaste en betere filmnieuws, ga ik voortaan naar de NOS [bierglas] en uiteraard de podcast van Friet.

Artificialis

Avatar

@Blockbuster
Het is hier geen On Demand filmnieuwssite hè? Wees tevreden met wat je wordt voorgeschoteld, en als mensen denken dat ze het beter kunnen is er alle vrijheid om zélf een filmsite op te starten.

chefry1983

Avatar

Ik moet deze film nog een keer kijken want de eerste keer kon ik het niet goed volgen. In het vliegtuig met veel lawaai en zonder ondertitels

Mav Damian

Avatar

Geslaagde vervolg op de eerste film hoewel hij niet geweldig is als de eerste. Wel een goede openingscene en ook is deze iets emotioneler dan zijn voorganger.

nieuwslaatste nieuws

meest populair