Guardians of the Galaxy Vol. 2 - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Guardians of the Galaxy Vol. 2 - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men twintig films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Bradley Cooper (Rocket), Karen Gillan (Nebula), Kurt Rusell (Ego) e.a.
Budget: 200 miljoen dollar | Box office: 863 miljoen dollar
Het moest wel een hit worden: het vervolg op Guardians of the Galaxy, de verrassende Marvel-film met een reeks onwaarschijnlijke helden en vooral een hele leuke soundtrack. Gelukkig wist James Gunn prima om te gaan met de druk en produceerde hij een amusant vervolg (hoewel het veel herhaling bevatte).

Het plot

De film opent met een flashback naar 1980. We zien Ego en de moeder van Star-Lord, Meredith Quill. Ego neemt haar mee naar een bos en laat een buitenaardse plant zien, waarover hij vertelt dat die deel is van hemzelf en dat hij planten over heel het universum wil verspreiden. 34 jaar later ondernemen de Guardians of the Galaxy een missie in opdracht van de Sovereign, waarbij ze een extradimensioneel wezen moeten verslaan. In ruil voor hun succes, krijgen de Guardians de gevangengenomen Nebula mee, die ze willen uitleveren aan de Nova Corps. Maar onderweg steelt Rocket wat spullen van de Sovereign, die hen daarop achtervolgen door een meteorietenveld. Het schip wordt daarbij beschadigd, maar de groep wordt gered door Ego, de vader van Star-Lord. Samen reizen ze terug naar de planeet van Ego, waarbij blijkt dat hij de planeet zelf is; een echte Celestial. Peter en zijn vader bouwen een band op, maar al snel blijkt dat die snode plannen heeft om het universum over te nemen. Samen met Yondu (die erbij om het leven komt) verslaan ze hem en wordt de boel weer gered.

Links met andere films

Er is een opvallende koppeling; Nebula vertrekt tegen het einde van de film de ruimte in en belooft Thanos (Josh Brolin) op te gaan jagen. Verder zijn er geen expliciete connecties met andere delen van het MCU, op de overduidelijke band met de vorige film na uiteraard.

After credits

Er zitten maar liefst vijf scènes na de aftiteling. We zien allereerst dat Kraglin probeert de pijl van Yondu te besturen. In de tweede scènes komen de oude Ravagers samen en beloven ze samen te gaan werken en weer missies te ondernemen. Dan is er nog een scène waarin de Soverein beloven de Guardians te zullen vernietigen met behulp van de nieuw gemaakte Adam. De vierde scène speelt zich vier jaar later af, vlak voor Infinity War en laat zien dat Groot nu een irritante puber geworden is. Tot slot is er nog een scène waarin Stan Lee praat met een groep Watchers over zijn reizen en ze verveeld weglopen (waarna hij daar gestrand achterblijft).

Cameo van Stan Lee

Het was al langer de vraag: zouden de cameo's van Stan Lee betekenis hebben? Of waren het echt allemaal gewoon lolletjes. Er blijkt na deze film dus toch een soort idee achter te zitten. Stan Lee is een informant van de Watchers, en praat in deze film zelfs over een andere MCU-cameo.



NieuwsFilm

meest populair