Ant-Man and the Wasp - De weg na 'Avengers: Infinity War'

Ant-Man and the Wasp - De weg na 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verwachtingen, personages en andere belangrijke dingen die je moet weten nadat je Avengers: Infinity War hebt gezien.

Ondertussen draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film keken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd leverde de studio negentien films af. Maar er zijn ook al de nodige films in de maak. Dat wat we weten leggen we bloot in deze aanvullende artikelenreeks.

Bekijk de afbeelding
Ant-Man and the Wasp (2018)
Regie: Peyton Reed | Cast: Paul Rudd (Scott Lang / Ant-Man), Evangeline Lilly (Hope van Dyne / Wasp), Walton Goggins (Sonny Burch), Michael Douglas (Hank Pym), Laurence Fishburne (Bill Foster) e.a. | Verschijningsdatum: 18 juli 2018 | Budget: +/- $170 miljoen
Dit is de eerste film na Infinity War en de tweede Ant-Man film na Ant-Man uit 2015, het goed ontvangen twaalfde deel uit het Marvel Cinematic Universe. De eerste film gaf al in de after credits aan dat Wasp te zien zal zijn en even later werd Wasp de eerste vrouwelijke Marvel-held in een MCU-filmtitel. Waarschijnlijk wordt het opnieuw een soort Marvel-actie/familieromkom.

Wat kun je van de film verwachten?
De eerste trailer voor de film doet vermoeden dat de film zich afspeelt na de gebeurtenissen in Civil War, al zijn er ook berichten dat het een vervolg is op Infinity War. Duidelijk is wel dat de Quantum Realm ontdekt gaat worden. Deze heet in de comics de Microverse en is simpel gezegd "een wereld in een wereld". Dit betekent niet dat het een kleine wereld is, maar een wereld die bereikbaar is via verkleining. In de Quantum Realm zou Janet van Dyne vastzitten, de vrouw van Hank Pym, de moeder van Hope van Dyne en de eerste Wasp. Daarnaast wordt het leven van de vader Scott Lang in beeld gebracht, met uiteraard zijn relatie met zijn dochtertje. De vrouwelijke slechterik Ghost kan zich door dingen heen verplaatsen en een interessant nieuw personage is Dr. Bill Foster, die mogelijk uitgroeit tot Goliath. Geen onbekende in de comics.

Welke bekende personages?
Paul Rudd als Scott Lang / Ant-Man
Evangeline Lilly als Hope van Dyne / The Wasp
Michael Douglas als Dr. Hank Pym
Judy Greer als Maggie Lang
Michael Peña als Luis
Abby Ryder Fortson als Cassie Lang

Welke nieuwe personages?
Hannah John-Kamen als Ghost
Michelle Pfeiffer als Janet van Dyne
Walton Goggins als Sonny Burch
Laurence Fishburne als Dr. Bill Foster / Goliath
Randall Park als S.H.I.E.L.D. agent Jimmy Woo

Links met andere films
Er is duidelijk een link met het achtergrondverhaal in Ant-Man uit 2015. Daarin wordt aangegeven dat Pyms vrouw Janet van Dyne vast komt te zitten in de Quantum Realm. De vraag is nog hoe de film linkt aan de eerdere films. De onderstaande trailer toont beelden uit Civil War, maar dit kan ook opzettelijk zijn om het geheel nog los te zien van de op dat moment nog niet verschenen Infinity War. De kans is groot dat er met de Quantum Realm een brug wordt geslagen naar Avengers 4.

Reeds verschenen beelden?
Voor de films na Infinity War is alleen voor deze tweede Ant-Man film een trailer verschenen. De film verschijnt op 18 juli in de Nederlandse bioscoopzaal. Check de trailer hieronder:



NieuwsFilm

meest populair