Gerucht: Pixar-goeroe John Lasseter wordt ontslagen

Gerucht: Pixar-goeroe John Lasseter wordt ontslagen

Hij zou zich slecht gedragen hebben tegenover vrouwen.

Het schijnt dat Disney van plan is om Pixars Chief Creative Officer John Lasseter te ontslaan. De filmmaker werd in de herfst beschuldigd van seksueel misbruik en moest toen met gedwongen verlof. In die zes maanden erkende hij enkele misstappen gemaakt te hebben en nu lijkt het erop dat dit genoeg is om hem te laten vertrekken.

Dat meldt The Hollywood Reporter in een uitgebreid artikel over het problematische gedrag van Lasseter. Hij zou niet alleen vrouwen ongewenst gekust hebben, maar ook seksueel getinte opmerkingen gemaakt hebben waardoor personeel zich ongemakkelijk voelde. Volgens bronnen binnen Disney is dat genoeg voor CEO Bob Iger om afscheid te nemen van veteraan Lasseter.

"Voor Bob draait het erop rust in de tent te bewaren," aldus een anonieme bron tegenover The Hollywood Reporter. Gezien de staat van dienst van Lasseter, die zorgde voor onder meer Toy Story en Finding Nemo, en een cruciale rol speelde bij films als Zootopia en Frozen, is een vertrek niet iets waar zomaar over besloten wordt.

Aangezien de sabbatical van Lasseter bijna voorbij is, moet Bob Iger snel een beslissing maken.



NieuwsFilm

meest populair