Kevin Feige over het begin en einde van 'Avengers: Infinity War'

En de teller gaat hard: al op $800 miljoen!

Voor wie Avengers: Infinity War al heeft gezien zal op meerdere momenten met zijn mond open hebben gezeten. Mogelijk al bij de start als Josh Brolins Thanos direct zijn ware aard laat zien. En anders bij het einde, als er wel heel onverwachte dingen gebeuren. Let op: spoilers!

Over het slot spraken schrijvers Stephen McFeely en Christopher Markus met The Hollywood Reporter. Het blijkt dat Marvel-baas Kevin Fiege vanaf het begin achter de afronding stond. McFeely gaf Feige's eerste reactie: "Ben niet bang voor die stap. Het is OK om die weg te kiezen, en laten we het doen." En wat was er zo anders aan het opvallende slot? Markus:


"Er zijn vragen, wat gaan de Avengers doen? Maar wat als je was gestopt voor hij met zijn vingers knipte? Dat was echt een pauzemoment geweest. Dan was de vraag geweest wat hij zou doen. We wilden veel meer een definitieve 'Ja, die gebeurt, deal er maar mee'-toon aan het einde dan dat je een beetje met lege handen zou staan."

Uiteraard heeft "Thanos: Infinity War" geen traditioneel einde. Schrijver Markus gaf ook aan dat de bal in Avengers 4 bij de Avengers zal liggen en dat de focus weggaat bij Thanos.

En wat heeft Feige zelf te zeggen over het begin, als Thanos zijn eerste slachtoffers maakt, met Tom Hiddlestons Loki als de meest opvallende dode? Feige tegenover The Wrap:


"Veel dagen waren emotioneel bij deze film. Niet dat er nog nooit zo iets ingrijpends is gebeurd, maar het zijn personages die al zo lang meedoen, of het is voor de acteur zijn meest herkenbare rol. Het is niet enkel een emotioneel moment, het doek valt echt." En: "Zeker voor Tom ja, toen werd het emotioneel."

Feige gaf ook aan dat de dood van een personage niet onverwacht komt voor de acteurs. "Ze weten het al vooraf." Ondertussen staat Infinity War op $808,4 miljoen, met $305,9 miljoen uit de States en $502,5 miljoen uit de rest van de wereld. Hieronder gave art van de ondertussen bekende Bosslogic. En wil jij weten of je dood bent door toedoen van Thanos?

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair