Ook Cate Blanchett blijkt slachtoffer van Harvey Weinstein te zijn

Ook Cate Blanchett blijkt slachtoffer van Harvey Weinstein te zijn

Ook bij haar drong de inmiddels gevallen Hollywoodproducent dikwijls aan op seks.

De Australische actrice Cate Blanchett (Mowgli, Ocean's 8) heeft in een recent interview met Variety voor het eerst publiekelijk verteld over haar ervaringen met het nare gedrag van de gevallen Hollywoodproducent Harvey Weinstein, die het afgelopen jaar door tientallen vrouwen is beticht van seksueel wangedrag. Ook bij Blanchett drong de studiobaas aan op seks.

Blanchett kreeg in het interview de vraag voorgeschoteld of Weinstein zich ook weleens richting haar ongepast heeft gedragen. "Ja", was haar antwoord. Blanchett heeft in haar carrière in een aantal door Weinstein geproduceerde films gespeeld, waaronder The Shipping News (2001), The Aviator (2004) en Carol (2015). "Ik had altijd een slecht gevoel over hem", benadrukt de actrice.

Volgens Blanchett zei Weinstein dikwijls rare dingen tegen haar. "Hij vertelde me regelmatig dat hij en ik geen vrienden waren, omdat ik niet wilde doen wat hij aan me vroeg", vertelt de 48-jarige actrice, suggererend dat Weinstein ook haar benaderde voor seksuele avances. "Mannen als hij moeten achter de tralies", vindt Blanchett. "Hopelijk belandt Weinstein dus ook in de gevangenis".



NieuwsFilm

meest populair