Ed Skrein noemt het verlaten van nieuwe 'Hellboy' een simpele keuze

Ed Skrein noemt het verlaten van nieuwe 'Hellboy' een simpele keuze

"Het betekende veel voor me dat mijn beslissing mensen heeft geraakt."

Het maken van een nieuwe Hellboy-film heeft voldoende stof doen opwaaien. Eerst moesten liefhebbers van de eerste twee films zich erbij neerleggen dat acteur Ron Perlman en regisseur Guillermo del Toro niet meer zouden terugkomen, daarna zagen ze hoe het casten van een nieuw karakter uit de hand liep. Het gaat om ene Ben Daimio, een ex-marinier van Japans-Amerikaanse komaf. Voor de rol hadden de makers de Engelse Ed Skrein aangenomen, een beslissing die niet bij iedereen goed aankwam.

Na de vele kritiek die op het internet rondging besloot de 35-jarige acteur uit Deadpool zelf afstand te nemen van de rol. Hij gaf aan dat het voor hem - iemand met voorouders van verschillende afkomst - belangrijk is dat men het karakter respecteert en op juiste wijze cast. Kort daarop kreeg de Koreaans-Amerikaanse Daniel Dae Kim de kans om Daimio te spelen. Tegenover ComicBook heeft Skrein onthuld wat hem precies dreef om de rol af te slaan.

"We hebben publieke persoonlijkheden die zo gebouwd worden door mensen gebaseerd op onze foto's en esthetiek. Ze voegen hun eigen verhaal daaraan toe, inclusief de dingen die we vertellen tijdens onze interviews. Mensen scheppen ideeën naar de karakters die we spelen, maar mensen die mij persoonlijk kennen waren niet verrast door mijn reactie, dat er geen andere optie was. Zij wisten dat het iets was waar ik niet zomaar aan kon deelnemen. Ik schaar me achter alles wat ik doe. Dus nee, het was een zeer simpele keuze. Het betekende veel voor me dat mijn beslissing mensen heeft geraakt."

Via Twitter vertelde Skrein eerder dat het een verantwoordelijkheid is om morele beslissingen te maken. Dat het belangrijk is voor een bekendheid om gedurende moeilijke tijden zijn steun op de juiste manier te tonen. Skrein hoopt dat te hebben gedaan met zijn uittreden. Echter heeft het aannemen van Daniel Dae Kim ook grote ogen doen opzetten, omdat hij van Koreaanse komaf is, en niet Japans.



NieuwsFilm

meest populair