Regisseur over afgang 'Solo: A Star Wars Story'; flinke flop in China

Regisseur over afgang 'Solo: A Star Wars Story'; flinke flop in China

Het ziet er niet best uit voor #Solo - Disney's vierde Star Wars-film.

Met een wereldwijde opbrengst van nog geen $150 miljoen blijkt de twee Star Wars-film in de anthologiereeks Solo: A Star Wars Story een fikse financiële tegenvaller. Ondanks het nog redelijke ontvangst, scoort de film uiterst mager aan de bioscoopkassa's. De regisseur reageerde direct.

Via Twitter laat Ron Howard, die gedurende de productie de regie overnam van Phil Lord en Christopher Miller (The LEGO Movie), weten dat de financiële aftrap niet voldoet aan de verwachtingen, maar dat het wel een persoonlijk record is. Zijn beste opening in de States was The Da Vinci Code (2006) met $77,1 miljoen. Die film kwam destijds uit op $758,2 miljoen wereldwijd. Of Solo die score gaat halen, valt te betwijfelen.


Solo in China
De opbrengst van Solo buiten de States viel met zo'n $65 miljoen zwaar tegen. Ter vergelijking, Avengers: Infinity War wist in het vijfde weekend op een fraaie $32.5 miljoen uit te komen buiten het thuisland. In China noteerde Solo een bedenkelijke $10,1 miljoen. Dit is overigens niet geheel onverwacht, aangezien Star Wars geen fanbase heeft in China.

Solo versus Justice League
De aftrap wordt vergeleken met de score van Justice League. Die $300 miljoen kostende blockbuster wist ook niet aan de financiële verwachtingen te voldoen. Er werd met $93,8 miljoen afgetrapt in de States, maar nog wel met $278,8 miljoen wereldwijd. De mondiale eindscore van $657,9 miljoen betekende alsnog een miljoenenverlies voor Warner Bros. Al met al slechte voortekenen voor Solo.



NieuwsFilm

meest populair