Brief gefrustreerde Alan Rickman en andere bezittingen geveild voor miljoen pond

Brief gefrustreerde Alan Rickman en andere bezittingen geveild voor miljoen pond

Een bijzondere verzameling!

Dozen vol persoonlijke bezittingen als brieven, ansichtkaarten, dagboeken, fanmail en filmscripts van de in 2016 overleden Alan Rickman (The King's Gardens, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) worden binnenkort geveild voor zo'n miljoen pond. Een bijzondere collectie, van een geliefd en bekroond acteur, zo beschrijft ook de veilingmeester.

Tussen de bezittingen van Rickman, die onder het grote publiek voornamelijk bekend is als Severus Snape uit de acht Harry Potter-films, zitten onder andere brieven van de Britse prins Charles, de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton, schrijfster J.K. Rowling en zijn jongere tegenspeler Daniel Radcliff, met wie hij een bijzonder goede band had. Zo schreef Rowling aan Rickman: "Bedankt dat je mijn meest complexe personage zo goed neerzet". Desondanks blijkt voor Rickman zelf het spelen van deze iconische rol niet altijd even leuk te zijn geweest.

In een brief, geschreven door producent David Heyman, wordt Rickman bedankt voor zijn werk aan The Chamber of Secrets (2002), de tweede film uit de Harry Potter-reeks. Rickman zou op de set gefrustreerd zijn geweest over zijn rol en twijfelen aan de impact die zijn personage zou maken in de blockbusterfilms. "Bedankt dat je van deze tweede film een succes hebt gemaakt", staat er onder andere in de brief. "Ik weet dat je soms gefrustreerd bent, maar weet alsjeblieft dat je een integraal onderdeel bent van deze films. En je bent briljant".

Rickman werd slechts 69 jaar.



NieuwsFilm

meest populair