Johnny Depp klaagt Britse krant The Sun aan

Johnny Depp klaagt Britse krant The Sun aan

Een artikel beweert dat de acteur zijn ex mishandelde.

Niet iedereen was even blij dat Johnny Depp niet werd vervangen in de aankomende Fantastic Beasts and Where to Find Them sequel, nadat zijn voormalige echtgenote, Amber Heard, Depp had beschuldigd van mishandeling tijdens hun huwelijk. Sommige bekendheden kwamen voor de 54-jarige Depp op, anderen zagen hem liever vertrekken. Schrijfster J.K. Rowling staat wel achter de casting van Depp, maar daar is de Britse krant The Sun het totaal niet mee eens; dat blijkt namelijk wel uit een recent artikel.

Depp kwam er namelijk achter dat The Sun iets meer dan een maand geleden een erg negatief stuk had geschreven over de acteur en J.K. Rowling. Zo stond er onder meer in het artikel: ''J.K. Rowling is de ergste soort Hollywood-hypocriet die er bestaat. Ze keurt Depp's gedrag goed, terwijl ze het luidkeels zou afkeuren op sociale media als dezelfde beslissing genomen zou worden door een mannelijke filmbaas''. De originele titel van het artikel was behoorlijk confronterend: ''J.K. Rowling blij met casting 'echtgenoot-mishandelaar' Johnny Depp''.

Als gevolg hiervan is Depp een rechtszaak begonnen tegen The Sun; zo eist hij 200.000 pond (zo'n 230.000 euro) maar ook de volledige vergoeding voor al zijn juridische kosten die hij tijdens deze rechtszaak gaat maken en een nader te bepalen schadebedrag. Depp wil er ook voor zorgen dat The Sun hem niet langer van huiselijk geweld kan beschuldigen.



NieuwsFilm

meest populair