Jeremy Renner onthult hoe hij beide armen brak door komedie 'Tag'

Jeremy Renner onthult hoe hij beide armen brak door komedie 'Tag'

Zijn grootste vijand is een twintig tot dertigtal opgestapelde stoelen.

Voor een acteur is het uitvoeren van stunts altijd een uitdaging. De daden kunnen zowel positief als negatief verlopen. Soms zelfs met dodelijke gevolgen. Gelukkig voor Jeremy Renner is dat niet gebeurd tijdens het maken van de komedie Tag, alhoewel hij op een filmdag twee gebroken armen opliep. Tegenover Entertainment Weekly legde hij uit hoe dit tot stand kwam, hoe hij er mee moest omgaan en wat dat betekende voor de opnames van Avengers 4, die precies daarna voor hem van start gingen.

De dag waarop de 47-jarige Amerikaan zijn verwondingen verwierf nam hij deel aan een achtervolgingsscène. In de film Tag speelt een groep van vrienden tikkertje op landelijke schaal, Renner's karakter is de enige persoon die door niemand getikt kan worden. Daarom bundelen de vrienden - gespeeld door o.a. Jon Hamm, Ed Helms, Hannibal Buress en Jake Johnson - hun krachten om hem voor eens en voor altijd neer te halen.

Bekijk de afbeeldingDe scène waarin Renner zijn armen brak vond plaats in een gemeenschapshuis. Terwijl hij achtervolgd werd door alle acteurs moest hij een twintig tot dertigtal opgestapelde stoelen beklimmen. Deze waren helaas niet zo stevig gestapeld als men dacht, waarna Renner naar beneden kukelde. "Toen dacht ik: 'Er is iets mis.' Dus ik ging naar het ziekenhuis en ze zeiden dat mijn armen gebroken waren. Ze werden goed ingepakt en ik ging daarna weer aan het werk en deed alles wat ik aankon."

Renner kreeg armspalken en nam expres geen medicijnen in, zodat hij de pijn kon voelen en wist wanneer hij te ver ging met andere stunts. "Ik kon mijn handen niet draaien, maar ik kon mijn armen op en neer bewegen als een robot. Ik voerde alles uit dat in principe geen pijn deed. De eerste week was echter een beetje zwaar, vanwege de zwelling. Dat nam af na de eerste week. Ik deed de armspalken zo vaak af als ik kon, zodat ik niet vast kwam te zitten in een gebogen en verstijfde positie."


Vermakelijk genoeg hebben de filmmakers met de computer Renner's armen moeten toevoegen voor één scene. Degene waarbij alles misliep. "Ik ging later die dag terug voor de opnames. Ik haalde mijn armen toen niet uit het gips, dus moesten ze een schone mouw over mijn arm trekken. Ik wilde het niet meteen afdoen nadat ze net waren gebroken. Ze moesten weer vastgezet worden, de botten. Dus voor die scène hebben ze geloof ik met CGI mijn armen gemaakt. Maar verder, weet je, ging het allemaal goed."

Omdat Renner na de filmdagen van Tag verder moest als Hawkeye voor Avengers 4, probeerde hij zo snel mogelijk te herstellen. De acteur meldt dat hij therapie volgde en de pijn accepteerde. "Wat doe je anders? Stoppen, huilen en iedereen gaat naar huis? 'Sorry, jongens, ik kan nu geen pijl en boog gebruiken.' Dat is belachelijk. Dus ik zette door zodat ik voor iedereen kon optreden." Volgens Renner is hij nog steeds niet helemaal de oude. "Ik ben niet op volle sterkte. Ik heb ook geen training of iets dergelijks gedaan, maar dat komt binnenkort. Dan ga ik iets doen dat echt fysiek is. Toen ik mijn dochter niet kon optillen, was dat erg verontrustend. Maar toen het me eindelijk lukte, was ik in mijn geest genezen."

NieuwsFilm

meest populair