Poll

POLL: Wil jij de X-Men in het Marvel Cinematic Universe?

Of zie jij een andere opties?

door Bram de Groot om 21:42 in Poll
Het lijkt erop dat Walt Disney dan toch de gegadigde is die de filmstudio 20th Century Fox in handen krijgt, uiteraard pas als hun bod op 21st Century Fox definitief wordt goedgekeurd. Het gevolg is dat Marvel Studios, onderdeel van Walt Disney, de rechten in handen krijgt van de Marvel-lijnen die nu nog bij Fox liggen. Wat moeten ze er volgens jou mee gaan doen?

Mocht de Disney/Fox-deal van maar liefst $71,3 miljard doorgaan, dan zal Marvel Studios de mogelijkheid krijgen om op een bepaald moment de mutanten uit de X-Men franchise en de personages uit de Fantastic Four-wereld te introduceren in het alsmaar groter wordende Marvel Cinematic Universe. Dit zou betekenen dat we personages als Wolverine, Deadpool, Jean Grey, Magneto en Doctor Doom te zien zouden kunnen krijgen naast Iron Man, Spider-Man, Black Panther en Thanos.

Het betekent mogelijk ook dat er geen films meer verschijnen in het huidige X-Men filmuniversum die startte in 2000 met X-Men en recent werd aangevuld met de elfde film, Deadpool 2. Uiteraard zou Disney er ook voor kunnen kiezen om de X-Men reeks te behouden, in een soort van alternatief universum. Het zou sowieso erg onlogisch zijn om het uiterst succesvolle Deadpool-subuniversum te staken.

Succes met stemmen! Zie je liever een andere optie? Laat het bij de reacties onderaan weten!32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Laat ze maar samenkomen. Waarom ook niet?

ThEnd

Avatar

Maar dan wel met recast van alle X-men acteurs.

Rutherford

Avatar

Tuurlijk. Als superheldenfan is dit zowat het mooiste dat kan gerealiseerd worden. Nu nog alle personages die bij Sony zitten onder Marvel brengen en ik neem een doosje Kleenex mee naar de zaal.

Colruiter

Avatar

Infinity War en Civil War hebben al bewezen dat ze bij Marvel schitterende films kunnen maken met gigantische casts, dus kijk ik al uit naar Avengers/X-men-cross-overs of X-men/Fantastic Four- cross-overs... met de scenaristen en regisseurs die ze hebben en het bronmateriaal van duizenden comics kunnen ze ons nog jaren entertainen met superheldenverhalen. Deadpool hoort er in huidige vorm wel niet bij, die reeks past niet in het Marvel-concept, maar ik zou Josh Brolin wel graag als Cable zien in MCU, want hij was subliem.

Jan231

Avatar

X-men los en Fantastic four integreren. Met de X-men erbij je veel te veel personages, dat gaat niet werken. De Fantastic Four erbij lijkt me wel leuk, maar dan moeten ze wel een goede origins film krijgen.

Renegade

Avatar

O ja....en dan spiderman, Wolverine en Deadpool samen in 1 film.

Artificialis

Avatar

X-Men is een fantastische franchise geweest. Ik kijk alle films nog regelmatig terug. Maar de oude cast is straks te oud om nog terug te keren. En de jonge cast heeft inmiddels genoeg screentijd gehad. Het wordt helaas tijd om het af te sluiten.

Graag een reboot in het MCU, met een compleet nieuwe cast en een nieuwe aanpak. Het is na vijf films gelukt om Spider-Man weer een verse start te geven. Dat moet met X-Men ook zeker mogelijk zijn.

Brein8998

Avatar

Laat alles maar samenkomen. Alleen Deadpool niet hercasten

ThomasOMalley

Avatar

X-Men was een matige reeks met een enkele uitzondering en hetzelfde geldt voor Marvel.

Samenbrengen met capabele regisseurs en een r-rating gaat waarschijnlijk niet gebeuren met de huidige doelgroep en huidige succesformule (€).
Als we meer vervangbare kinderfilms kunnen verwachten dan maakt het geen reet uit of een karakter als Wolverine meedoet of niet; alles na Logan of Deadpool is dan een paar stappen achteruit.

Goku32

Avatar

Van jongs af aan had ik al gedroomd dat er ooit een film gemaakt zou worden, met iedereen bij elkaar. Dus 100 procent ja dat zoiets moet gebeuren. Maar dan moet Sony zich er niet mee bemoeien anders verkloten ze weer de fantastic four

Ereptile

Avatar

"Iets aangepast: X-Men los en MCU integreert Fantastic Four".

Ik zie mutanten niet in het MCU passen. Het zijn er TE veel en de hele discussie rondom de X-Men was dat zij een wereld beschermen die hen haat en vreest. In het MCU lopen genoeg krachtige personen rond met superkrachten die de wereld al beschermen en positief worden ontvangen... Fantastic Four past er wel beter in.

Quicksilver en Scarlet Witch wel werkte wel omdat hun origine werd aangepast. Maar of dat voor ZOVEEL X-Men kan gebeuren? Daarnaast vond ik het idee van X-Men First Class wel goed; mutanten zijn er al sinds de koude oorlog. Als ze al jaren in het MCU aanwezig zouden zijn, hadden ze zich allang kenbaar gemaakt.

Als ze allemaal onder 1 dak zitten: Avengers vs X-Men crossover. Dat zie ik dan wel weer zitten!

Joslyn

Avatar

Alles bij elkaar maar eerst een goede FF film (de beste tot nu toe is al gemaakt door Disney als Incredibles) voordat ze met X-men bezig gaan.

Artificialis

Avatar

ThomasOMalley "X-Men was een matige reeks met een enkele uitzondering en hetzelfde geldt voor Marvel."

Het klinkt alsof het genre je sowieso niet erg aanspreekt. Dan is het ook moeilijk om het goed te doen.

Angelo1979

Avatar

Waarom iets gaan (waarschijnlijk) verprutsen als dit al goed werkt.

Snap dat dit wel tof is voor de comic fans.

En als ze het gaan doen dan natuurlijk wel hopen dat het héél goed uitpakt.

Decepticon

Avatar

Ik sluit me aan bij Jan231 en Ereptile, X-Men los en Fantastic Four integreren.
FF zou prefect in het MCU passen en gebracht kunnen worden. Reed Richards zou de Stark Tower gekocht kunnen hebben. En Marvel moet dan met een goede origin film komen.

Als de X-Men erbij komen, dan moet dat wel een complete reboot worden en dat het mutantengen nu pas ook zijn intrede doet in de MCU.

Quicksilver en Scarlet Witch hun origine zijn veranderd van mutant naar enhanced, maar hun genen zijn wel veranderd. Dus dat kan de oorzaak zijn en de rest van de mutanten introduceren.

Maar ik zie de X-Men liever apart, ik vind de Fox X-Men films hartstikke mooi, de één beter dan de ander.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik zie liever een Jynn Erso origins, Hugh Jackman die de rol van Jynn op zich neemt.

Frietgezicht

Avatar

Als Feige het blijft overzien (ze zijn heerlijk bezig nu) dan is het wel interessant als het maar rustig gebracht wordt.

Ik zie alleen niet wat er bijzonder is aan The Fantastic Four. Vind het maar een saai groepje. Een keer Dr Doom en Apocalypse als geslaagde badguys zie ik wel graag gebeuren.

Chrischzz

Avatar

Onslaught saga!!
Of iets met X-men vs. Avengers

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Het klinkt alsof het genre je sowieso niet erg aanspreekt. Dan is het ook moeilijk om het goed te doen."
Ik kan me voorstellen dat het zo lijkt inderdaad, maar het tegendeel is waar. Ik ben opgegroeid met al deze superhelden en juist om die reden vind ik het jammer om te zien wat er met de karakters gebeurt waar ik destijds zo van heb genoten.
Het feit dat we Nolan’s trilogie hebben en recente films als Deadpool en Logan laten duidelijk zien dat dit genre wel degelijk kwaliteit kan hebben.

Ik snap dat mijn profiel niet in het perfecte plaatje past van de huidige doelgroep, maar ik vind dat wel jammer, aangezien de meeste mensen in de bioscopen nog niet leefden toen deze helden voor het eerst getekend werden.

Daanminator

Avatar

Zolang Disney niet loopt te janken over R-rated films prima maar anders lekker los van elkaar houden.

Robbepost

Avatar

MCU op de huidige voet verder en in het een MMCU (mutant) een r-rared reboot van de X-men!
Fantastic 4 laat maar ff rusten na 3 gedrochten.

Lord Bono

Avatar

@ThEnd, Dat moet sowieso aangezien de X-men films zich nu in het verleden afspelen.

Guyon2002

Avatar

Naast Deadpool (1 en 2) en Logan vindt ik het Fox universum verschrikkelijk saai. Dus wat mij betreft wordt alles gewoon in het MCU gevoegd. Maar het liefst zie ik wel graag Ryan Reynolds en Hugh Jackman terug als Deadpool en Wolverine (zeker Reynolds! Dies echt geweldig voor deze rol)

Sunspot

Avatar

Nee, liever apart Xmen toch.

Anders wordt het gewoon 1 pot nat, dan heb je Marvel (en Sony deels, misschien wel volledig straks) en DC zowat.

Vaillant komt bijvoorbeeld, maar ja.

Kom op, Marvel is gewoon altijd hetzelfde, je weet precies wat te verwachten.

Hoewel ik weet dat we dan wel de comic versies gaan zien, maar dat is alles, zal altijd dezelfde stijl hebben zowat, Dr. Strange was fris, maar het is uiteindelijk echt hetzelfde sausje, echt al die Marvel films zijn zo standaard gemaakt.

Sowieso vind ik dat meer menselijke in de Xmen films top, gaat gewoon veel dieper allemaal.

Sunspot

Avatar

Deadpool sowieso los, anders verpesten ze Deadpool gewoon, simpel en klaar.

Of ze moeten het lef hebben om Deadpool hard R-rated te laten en dan af en toe in het MCU, wat dan weer PG-13 zal zijn, maar ja, als het kort is, kan het.

Maar nee, liever gewoon Xmen en Deadpool apart!

Sunspot

Avatar

Gooi FF4 maar in het MCU, zoals velen hierboven al zeiden, past gelijk erin, hoef je niks aan te veranderen ook.

horizon

Avatar

Hoe goed mcu ook is de beste superheldenfilms van de Marvel comics komen niet uit het mcu.

Dus lekker los laten.

benjamin

Avatar

Sunspot "Kom op, Marvel is gewoon altijd hetzelfde, je weet precies wat te verwachten. "
En de gewone X-Men films niet?

Sunspot "Sowieso vind ik dat meer menselijke in de Xmen films top, gaat gewoon veel dieper allemaal."
Over welke films gaat het nu?

Steve-O

Avatar

Liever niet, dan krijgen we van die zeer veilige films zoals het overgrote deel van het MCU. Fantastic Four past daar wat mij betreft beter bij. En ik neem aan dat ze de Silver Surfer en Galactus dan ook meteen krijgen, dus dan zit het ook wel snor.

Sunspot

Avatar

@Benjamin

Alles Xmen films! Gaat veel dieper allemaal, je hebt de films toch gezien. De stijl ook, zo lekker.

Als Xmen naar Disney gaat, dan krijg je gewoon Avengers, maar dan met Xmen, dat weet iedereen toch, hoe vet het in het begin kan zijn ook.

Wil gewoon niet dat we de komende decennia alleen maar van die standaard superheldenfilms gaan zien.

Fox is onwijs verfrissend, zie het verschil in de Xmen franchise, Deadpool, de series Legion en The Gifted.

Hoop echt dat het gescheiden blijft, en dat DC oko niet teveel overneemt van het MCU.

Sony ook, hoop dat ze echt hun eigen ding opzetten, desnoods met hun eigen Spiderman.

Zou leuk zijn wanneer VAillant ook goed gaat worden.

Wat ik wil zeggen is dat ik liever meerdere studio's superheldenfilms zie uitbrengen, VERSCHIL!.

benjamin

Avatar

Sunspot "Gaat veel dieper allemaal, je hebt de films toch gezien. "
Ja, maar precies andere versies dan jou, want ik zie daar toch echt niks buitengewoon anders of diepgaander of afwisselender of nog wat in.

nieuwslaatste nieuws

meest populair