'The Batman' wordt standalone-franchise

'The Batman' wordt standalone-franchise

Waarschijnlijk met een nieuwe acteur.

In het bericht waarin Deadline meldt dat DC-chef Geoff Johns opstapt als hoofd van de afdeling binnen Warner Bros. en als scenarist van Green Lantern Corps aan de slag gaat, vinden we een interessante opmerking terug. Er wordt namelijk heel kort naar The Batman van regisseur Matt Reeves gerefereerd.

Volgens Deadline zal de film een reboot worden, en is het de bedoeling dat The Batman een "nieuwe standalone franchise" lanceert. Om die reden is het volgens Deadline ook zeer waarschijnlijk dat een nieuwe acteur aangetrokken wordt om de rol van de gemaskerde titelheld te spelen; Ben Affleck twijfelt teveel over zijn rol en wil wel door maar niet met een contract voor nog eens flink wat films.

Dat laatste schijnt Warner ervan overtuigd te hebben dat het tijd is om door te gaan met een nieuwe acteur. Affleck zou de rol van Batman wel mogen spelen in de hoofdreeks, maar in de films van Reeves - en dat moet naar het schijnt minstens een trilogie worden - zou iemand anders het stokje overnemen.

Iets soortgelijks doet Warner overigens ook al met de rol van de Joker. Jared Leto debuteerde in Suicide Squad als die schurk, maar er zijn ook films zonder hem in ontwikkeling; zo schijnt Joaquin Phoenix de rol op zich te nemen in een oorsprongsfilm.



NieuwsFilm

meest populair