Algemeen

De schrijvers van 'Avengers: Infinity War' denken DC te kunnen fixen.

Door de succesformule van Marvel nóg meer te kopiëren.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 13:08 in Algemeen
In een interview dat de rivaliteit tussen Marvel en DC weer zal doen oplaaien, werden Stephen McFeely en Christopher Markus, schrijvers van onder andere de drie Captain America-films en Avengers: Infinity War, gevraagd wat zei zouden doen om de huidige situatie van DC stripverfilmingen op te lossen. Markus antwoordde daarop als volgt:

''Ik zou kijken naar wat Marvel deed, uit noodzaak, in de zin dat ze niet de rechten hadden voor hun grootste sterren, ze hadden geen Spider-Man, ze hadden de X-Men niet, en dus moesten ze kijken naar wat ze nog meer hadden en vonden toen... ik bedoel, hij is behoorlijk beroemd als Iron Man nu, maar hij was, je weet wel, hij was er nog niet toen, en ze hebben er hele goede film van gemaakt.

Dus ik zou misschien Batman en Superman en alle andere huidige personages, ik bedoel, Wonder Woman doet het prima, even aan de kant zetten en de enorme wereld van DC bekijken en zeggen: 'die gozer, of die meid' en zeggen: 'laten we gewoon een hele goede film over hem of haar maken en niet meteen aan een universum beginnen, en zien wat er gebeurd.' Weet je, er wordt een hele hoop spaghetti tegen de muur aan gegooid.
''

Dat Iron Man in de eerste scène na de aftiteling van een Marvel-film meteen begon met het opzetten van de Marvel Cinematic Universe, negeert Markus daarbij even gemakshalve.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Nou ja, er wordt slechts een klein tintje gedropt naar de toekomst, maar dat is ook de enige referentie in Iron Man. Dus ja, die film staat wel degelijk op zichzelf, zonder dat er veel aandacht is besteed aan een overkoepelend universum. En dat is inderdaad de kracht van Marvel. Veel plannen hebben, maar vooral niks forceren. En dat werkt.

Robbepost

Avatar

Dus het idee is om een goede film te maken!
Dat ze daar nog niet aan gedacht hadden bij WB!

chazillionair28

Avatar

dat van iron man is het resultaat van mcu van vandaag. Een goede film, een korte maar krachtige after credits zodat mensen naar meer willen.

TheDoc

Avatar

"er wordt een hele hoop spaghetti tegen de muur aan gegooid.''
...

Ja... Dat beschrijft de hele DCEU wel in een notendop.

Novarellum

Avatar

Heb net heel phase 1 weer gezien, leuk om (nog eens) te zien dat het vertrouwen en budget in de toekomst per film toeneemt, vanaf phase 2 nog duidelijker, sterkere scenario's en gedurfder.

Spider-fan

Avatar

Ik vind de films van DC zo zwak gelinkt. Justice League heb ik nog niet gezien, maar al dat gedoe rond die foto van Wonder Woman in WW1. Hoe heeft Bruce Wayne überhaupt ooit het origineel daarvan kunnen terugvinden? En waarom vroeg Diana niet ter plekke of ze een afdruk mee mocht nemen? Er wordt zo'n punt van gemaakt, en het is uiteindelijk niet eens belangrijk, het is alleen maar een aandenken voor haar.

Master Of Films

Avatar

Ach het kan nog bonter. In BvS maken ze via een e-mail(!) bekend wie de andere JL leden gaan worden. Niet voor Diana, welnee dat is voor ons kijkertjes.


Wow, ze hebben zelfs een logo.

Lazy ass writing noem ik dat.

Sunspot

Avatar

Gewoon eigen ding doen, maar wel de tijd nemen.

ridjieddo

Avatar

@Filmtotaal: gebeurt, niet gebeurd.
Ten tweede: de laatste alinea en vooral die cynische toon erbij is nergens voor nodig en past m.i. niet bij de (film)journalistiek. McFeely en Markus beantwoorden gewoon een vraag en geven hun visie op de DC Infinite Crisis (see what i did there?). Om dan zo’n onnozele en betweeterige opmerking te schrijven aan het einde van het artikel doet afbreuk aan de ovjectiviteit die je probeert te waarborgen. Ik vraag me af of dit soort dingen (dom commentaar en (ver)taalfouten) überhaupt worden gecheckt en goedgekeurd alvorens ze gepubliceerd worden.
OT: Iron Man was inderdaad niet een superpopulair personage in de comics and filmwereld. Wellicht had DC eerder moeten beginnen met solofilms voor de Flash of Aquaman, had makkelijk voor BvS of JL gekund. Nu heb je een introfilm Superman, de dood van Superman en de resurrectie van Superman. De rest staat er eigenlijk voor spek en bonen bij. Vercolgens wordt de JL opgericht...

Spider-fan

Avatar

Hoe knap ook verder gemaakt technisch, een goed scenario wordt toch verbazend genoeg niet vaak belangrijk gevonden bij grote commerciële films. Ze doen het meestal goed, dus ik neem aan dat het publiek er ook niet echt om maalt. Maar daardoor worden het toch een beetje 'wegwerp' films en halen weinig het niveau van een Dark Knight. De scenario's van tv-series zitten over het algemeen veel sterker in elkaar.

Frietgezicht

Avatar

@ Rich Art, alleen Iron Man 2 was een uitzondering maar daar hebben ze gelukkig snel van geleerd.

justmikemovies

Avatar

Een chimpansee zou het DCEU nog wel kunnen fixen... Zolang Warner Bros. zich er maar niet mee bemoeid.

nieuwslaatste nieuws

meest populair