James Bond-regisseur Sam Mendes gaat WWI-film '1917' maken

James Bond-regisseur Sam Mendes gaat WWI-film '1917' maken

En Steven Spielberg gaat de oorlogsfilm produceren.

Sam Mendes is aangetrokken om 1917 te gaan regisseren, en om mee te schrijven aan het script. Mendes wordt voor deze film ingehuurd door Amblin Partners, Steven Spielbergs productiemaatschappij. Het project is gebaseerd op een voorstel van Mendes, die een eerste kladversie van het script heeft geschreven.

Behalve dat 1917 een film over de Eerste Wereldoorlog moet gaan worden, is er nog niks bekend gemaakt over het verhaal van de film en de synopsis wordt tot nu toe geheim gehouden. Wel noemt Spielberg de film 'ontzettend gewaagd' en 'ambitieus'.

Sam Mendes kennen we recentelijk vooral van de laatste twee James Bond-films, Skyfall en Spectre. Maar daarvoor maakte de oorspronkelijk Britse regisseur vooral naam in de Verenigde Staten, met het gezinsdrama Revolutionary Road, de oorlogsfilm Jarhead, de gangsterfilm Road to Perdition en uiteraard het vijf Oscars winnende American Beauty, inclusief voor beste regisseur en beste film. Een debuut dat weer werd geproduceerd door Spielbergs Dreamworks, waardoor 1917 een soort reünie is voor Mendes en Spielberg.

NieuwsFilm

meest populair