Celebrity

Irrfan Khan laat zich uit over zijn zeldzame vorm van kanker

Hij bedankt al zijn fans aangezien hij niet weet of hij nog lang heeft...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 09:43 in Celebrity
De naam Irrfan Khan doet misschien niet meteen bij iedereen een belletje rinkelen, maar de acteur was, na een enorm succesvolle carriere in Bollywood, de laatste jaren in de nodige grote films te zien. In Hollywood wist hij te grote rollen te bemachtigen in films zoals Life of Pi, Slumdog Millionaire en Jurassic World. Toch is Khan de laatste jaren heel wat minder te zien en dit vanwege de trieste reden dat hij een zeldzame vorm van kanker heeft waar weinig aan gedaan kan worden...

De acteur liet weten al in een vergevorderd stadium van een neuro-endocriene tumor te verkeren, een weinig voorkomende vorm van kanker. Khan, 52, liet zich er voor de eerste keer over uit: ''Vanwege het feit dat het een vorm van kanker is die niet veel voorkomt weten de doktoren er helaas maar weinig van en is er zo goed als niks aan te doen. Ik heb me moeten neerleggen bij het feit dat ik niet weet wat er over een paar jaar, of zelfs een paar maanden gaat gebeuren''.

Khan verblijft in een ziekenhuis in Londen, net tegenover een bekend cricket stadion: ''Ik kijk uit het raam en daar ligt het stadion. Daar speelt zich het spel van het leven af, aan de andere kant het spel van de dood. Daartussenin ligt maar een weg. Aan een kant, het ziekenhuis. Aan de andere kant, het stadion. Ik weet niet niet aan welke kant ik over een paar maanden sta, en dat is het moeilijkste...''

Khan bedankt dan nu ook al zijn fans voor hun steun: ''Over heel de wereld zijn er zo veel mensen die mij steunen, sterkte wensen en voor me bidden. Het meest speciale vind ik nog dat ze allemaal aan me denken en dat in zoveel verschillende landen en tijdzones. Allemaal samen vormen ze een geweldige energie. Ik wil jullie allemaal bedanken voor alles wat jullie voor mij hebben gedaan en nog steeds doen''.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Nee :( Kanker is een rotziekte!!!

Master Of Films

Avatar

Dat is het ook Ereptile. Helaas nemen sommigen (waaronder hier op FT) deze ziekte totaal niet serieus.

Khalidmocro

Avatar

@master of films.. hier valt het nog mee maar kijk eens bij de jeugd van tegenwoordig is gewoon een standaart woordje alsof het niks is

Akke Moeka Hara

Avatar

Zonde, vond zijn acteer werk wel op niveau van dat als Goldblum, relaxed en vertrouwd.
Sterkte in de strijd!

Frietgezicht

Avatar

Denk dat iedereen wel nare ervaringen gehad heeft in zijn omgeving met deze ziekte en/of heeft of anders nog wel gaat krijgen.
Hoop dat die nog kan genezen.

Goku32

Avatar

Dit is echt triest nieuws het is zo een goeie acteur. Hopelijk ga je deze strijd winnen en kunnen we nog meer genieten van jou in de films. Geef de hoop niet op. Het is een vreselijke ziekte.

Sunspot

Avatar

Kleine kans dat hij nog lang mee gaat dan, zeldzame vorm.

Vond hem goed acteren in de films waar ik hem heb gezien.

Artificialis

Avatar

Verschrikkelijk, ik ben maar al te bekend met kanker aan alle kanten van de stamboom. Een pijnlijke gedachte dat ook deze man het einde dichterbij ziet komen. Sympathieke acteur met een veel te kleine rol in Jurassic World. Hij zal enorm gemist worden.

benjamin

Avatar

Kanker is inderdaad een rotziekte die maar overal slachtoffers blijft maken. Hoop voor het beste voor deze man, die overigens naast z'n bijdrages aan grotere films ook uitstekend was in The Lunchbox.

ThysRomani

Avatar

Vreselijk. Irrfan Khan man! Geeft bij mij het Anthony Hopkins, Ian McKellen, Patrick Stewart, Morgan Freeman gevoel. Vertrouwd en uniek.

It's not over, until it's over.

GreenHornet

Avatar

het is jammer dat iedereen hem belachelijk maakt

nieuwslaatste nieuws

meest populair