Gerucht: 'Joker' en 'Batman'-solofilms aan elkaar verbonden

Gerucht: 'Joker' en 'Batman'-solofilms aan elkaar verbonden

Twee DC-universa dan maar?

Warner Bros. heeft nu meerdere projecten rond DC Comics in ontwikkeling. De toekomst van die franchise is bepaald niet zeker, wat vooral komt omdat er nu twee franchises lijken te ontstaan. Er zijn de hoofdfilms, het DCEU, die aan elkaar verbonden zijn en gevormd worden door onder meer Wonder Woman en Aquaman. Maar er zijn ook de Elseworld-films, die op zichzelf staan.

Toch lijkt het erop dat een deel van die films toch aan elkaar verbonden gaat zijn. Forbes-journalist Mark Hughes stelt dat The Batman van Matt Reeves en The Joker met Joaquin Phoenix aan elkaar verbonden zijn. Hij benadrukt dat het een gerucht is, maar dat het wel overwogen wordt door Warner.

"Ik hoor van verschillende bronnen over het project, dat Joaquin Phoenix de Joker speelt in een standalone-film die misschien verbonden wordt aan de solofilms rond Batman," aldus Hughes. "Het lijkt er verder op dat The Joker er echt komt, en dat als Batman een reboot krijgt, hij ook een Joker nodig heeft. Daairn moet geen bestaande Joker voorkomen. Dus dat wordt dan een nieuwe Joker, of die van Joaqiun Phoenix."

Daarmee lijkt The Batman dus heel anders uit de bus te gaan komen dan eerder verwacht werd. Naar verluidt gaat The Joker al in september in productie, dus wie weet horen we snel meer.



NieuwsFilm

meest populair