Walt Disney trekt stekker uit DisneyToon Studios

Walt Disney trekt stekker uit DisneyToon Studios

De club achter de Planes en Tinker Bell films.

De website IndieWire weet te melden dat de deuren van DisneyToon Studios definitief zijn gesloten. De animatiestudio van Walt Disney gold jaren als de leverancier van direct to dvd animatiefilms, en vaak ook van best bekende titels.

De sluiting betekent dat 75 animatiespecialisten en stafleden hun ontslag krijgen. Een woordvoerder over de sluiting, zonder echt wat te zeggen: "Na lang nadenken hebben we de beslissing genomen om de productieactiviteit te beëindigen en Disneytoon Studios te sluiten." Het is nog niet duidelijk of de medewerkers een plek krijgen binnen bijvoorbeeld Disney of Pixar Animation.

Uiteraard bestaat ook de kans dat de medewerkers een plekje krijgen in de grootse streamingdienst van Walt Disney. Deze moet ergens in 2019 gelanceerd worden en zal ook flink wat originele content moet bevatten.

DisneyToon Studios is de afgelopen jaren vooral bekend van de Tinker Bell-reeks en de twee Planes-films. De jaren daarvoor werden er vooral tientallen dvd-vervolgen gemaakt op de bekende animatieklassiekers van de moederorganisatie.



NieuwsFilm

meest populair