Algemeen

Walt Disney trekt stekker uit DisneyToon Studios

De club achter de Planes en Tinker Bell films.

door Bram de Groot om 09:00 in Algemeen
De website IndieWire weet te melden dat de deuren van DisneyToon Studios definitief zijn gesloten. De animatiestudio van Walt Disney gold jaren als de leverancier van direct to dvd animatiefilms, en vaak ook van best bekende titels.

De sluiting betekent dat 75 animatiespecialisten en stafleden hun ontslag krijgen. Een woordvoerder over de sluiting, zonder echt wat te zeggen: "Na lang nadenken hebben we de beslissing genomen om de productieactiviteit te beëindigen en Disneytoon Studios te sluiten." Het is nog niet duidelijk of de medewerkers een plek krijgen binnen bijvoorbeeld Disney of Pixar Animation.

Uiteraard bestaat ook de kans dat de medewerkers een plekje krijgen in de grootse streamingdienst van Walt Disney. Deze moet ergens in 2019 gelanceerd worden en zal ook flink wat originele content moet bevatten.

DisneyToon Studios is de afgelopen jaren vooral bekend van de Tinker Bell-reeks en de twee Planes-films. De jaren daarvoor werden er vooral tientallen dvd-vervolgen gemaakt op de bekende animatieklassiekers van de moederorganisatie.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Maar... Waarom? Ik had het idee dat ze best veel winst maakten met de tinkerbell en planes films...

Thiver

Avatar

Dat misschien wel, maar dergelijke films ondergroeven ook de sterke merknaam van Disney, net zoals die videovervolgen vroeger. En het is nou niet alsof Disney een gebrek aan inkomen heeft...

Mothercopper

Avatar

@brein8998 Het is logischer om deze afdeling over te hevelen naar de streamingsdienst. Eigenlijk is er sprake van voorwaartse integratie, omdat Disney via haar streamingdienst ook distribueert.

SunChaser

Avatar

Ze krijgen ook BlueSky als ze Fox overnemen. Benieuwd wat ze daar mee doen

Brein8998

Avatar

@SunChaser
Miss een GOEIE ice age film maken?

Artificialis

Avatar

Een juiste beslissing. De troep die namens DisneyToon Studios is uitgebracht is volstrekt Disney-onwaardig geweest. Er zit serieus geen enkele goede spin-off, noch sequel tussen. Dat ik de afgelopen decennia de moeite heb genomen om enkele van deze films te kijken is pure tijdverspilling geweest. Regelrechte classic-verpesters.

NieuwsFilm

meest populair