'Sopranos'-prequel heeft regisseur

'Sopranos'-prequel heeft regisseur

Het wordt 'Sopranos-' en 'Game of Thrones'-regisseur Alan Taylor.

De Sopranos-prequel The Many Saints of Newark heeft een regisseur gevonden: Alan Taylor. Hij regisseerde eerder 9 afleveringen van The Sopranos, vele afleveringen van Game of Thrones en Mad Men, en de speelfilms Thor: The Dark World en Terminator Genisys.

The Many Saints of Newark wordt geschreven door de schrijver en bedenker van de originele serie The Sopranos, David Chase. In maart werd bekend dat er een prequel op The Sopranos zou komen, dat zich in de jaren zestig in Newark, New Jersey gaat spelen. David Chase enige eerdere film speelde ook al in New Jersey in de jaren zestig, Not Fade Away.

We zullen jonge versies van de vader van Tony Soprano en zijn oom Corrado 'Junior' Soprano zien tegen de achtergrond van raciale spanningen tussen Afrikaans-Amerikaanse en Italiaanse inwoners van Newark. Tijdens vier dagen vol rellen in juli 1967 kwamen 26 mensen om het leven en raakten er honderden gewond in Newark.

Een vervolg op eerdere succesvolle series is niets bijzonders tegenwoordig, maar in het geval van The Sopranos zou dat erg lastig zijn geweest na het vroegtijdig overlijden van James Gandolfini, die van 1999 tot 2007 hoofdpersonage Tony Soprano speelde in de serie die vaak gezien wordt als een keerpunt in de geschiedenis van Amerikaanse televisie, het moment waarop series voor het eerst echt serieus genomen werden als kwaliteitsentertainment op dezelfde hoogte als films.



NieuwsFilm

meest populair