Blu-ray

Blu-ray review 'Insidious: The Last Key' - Voor derde keer terug naar The Further

Een volgende deel is al in de maak.

door Bram de Groot om 19:41 in Blu-ray
Regie: Adam Robitel | Cast: Lin Shaye (Elise Rainer), Leigh Whannell (Specs), Angus Sampson (Tucker), Kirk Acevedo (Steve Garza), Josh Stewart (Gerald Rainer), Caitlin Gerard (Imogen), Spencer Locke (Melissa), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Bioscooprelease: 08.02.2018 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

De eerste drie delen kostten slechts $16,5 om te maken en deze wisten gezamenlijk bijna $400 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Eerder dit jaar verscheen het vierde hoofdstuk Insidious: The Last Key en deze bleek opnieuw een doorslaand succes. De Insidious-franchise lijkt dus pas net gestart; een vijfde deel is al in de maak. Blumhouse blijkt als geen ander horrorfans op de juiste wijze te bedienen.

In het $10 miljoen kostende Insidious: The Last Key keert parapsychologe dr. Elise Rainier terug naar het huis van haar jeugd om de meedogenloze demonen die haar sinds haar jeugd zijn blijven plagen, te confronteren. Samen met haar twee onderzoekspartners, Specs en Tucker, moet Elise dieper "The Further" ingaan om het mysterie te ontrafelen en haar grootste angst te overwinnen.

Sony Pictures Home Entertainment bracht Insidious: The Last Key - goed voor $167,4 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8719372006719 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Insidious: The Last Key zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. De achterkant maakt duidelijk dat er toch een flink aantal extra's te bekijken zijn. In de hoes een flyer met de code voor de digitale HD-versie. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Met veel donkere / duistere scènes is het uiteraard belangrijk dat het met de zwartweergave en detailweergave goed zit. Gelukkig heeft SPHE hier ook voor gezorgd. De kleur ziet er ook zeker goed uit en scènes overdag blijven fris en pakkend. De donkere, meer blauwige scènes in huis zien er evenneens fraai uit, en gelukkig worden deze niet of nauwelijks gestoord door technische fouten. Een nette schijf voor een nette productie.

Geluid

Net als de film zelf, is het geluid speels. Ook is deze volop aanwezig en dan niet via allerlei scarejumps en creepy geluiden, maar ook middels de muzikale ondersteuning die flink meehelpt aan de opbouw van de spanning. Joseph Bishara, die al aan de nodige Blumhouse Productions-titels heeft gewerkt, was ook van de partij bij deze vierde Insidious-film.

Bonusmateriaal

Sony Pictures heeft naast de hoofdilm ook wat aardige extra's op de schijf gezet. Hieronder een blik op het bonusmateriaal:

Alternate Ending: Further Prison: Altijd leuk om een alternatief einde te zien. Deze duurt zo'n drie minuten.

Chilling Deleted Scenes: In bijna 20 minuten kun je kijken naar acht verwijderde scènes. Zeker even kijken, aangezien ze nog best wat toevoegen of gewoon leuk zijn.

Unlocking Keyface: Een duidelijke promotionele featurette van 3 minuten over een aantal facetten rond de film, met onder meer het verhaal en de cast.

Going Into the Further: Een korte blik met wat interviews met cast & crew over de duivelse wereld.

Becoming Elise: Een snelle blik op het personage van Lin Shaye in de filmreeks.

Blijft een prima horrorreeks

Uiteraard gaat de rek een beetje uit de Insidious-reeks, maar met The Last Key weten de makers het geheel weer een beetje uit te breiden. Een vijfde deel is al aangekondigd en dat is niet geheel raar als er wordt gekeken naar de aandacht die de films krijgen van het bioscooppubliek.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

1 was redelijk, maar dat gedoe met 'Further', echt saai.

2 ook gezien, nog saaier.

Maar ga dit deel ook kijken, hoop dat het wat beter is.

Goku32

Avatar

Mooie afsluiter

NieuwsFilm

meest populair