Algemeen

Regisseur 'Drive' komt met gratis streamingdienst!

Nicholas Winding Refn presenteert zijn eigen streaming service.

door Kaj van Zoelen om 13:23 in Algemeen
Iedereen lanceert tegenwoordig zijn eigen streaming platform. Van Apple en Disney kun je dat verwachten. Dat regisseur Nicholas Winding Refn dat ook op eigen houtje doet, is toch verrassend te noemen. En de films zullen ook nog eens gratis te zien zijn!

De regisseur van onder meer Pusher, Valhalla Rising Drive, Only God Forgives en The Neon Demon is bezig zijn eigen website op te zetten, waar hij films zal gaan streamen en video-essays van eigen hand zal gaan plaatsen.

In een interview met The Guardian zei Nicholas Winding Refn er zelf het volgende over:

''Ik wil dat er een plaats is van prachtige chaos, zonder controle daarover, waar iedereen zijn eigen universum kan creëren en vrij is om zijn of haar eigen gedachtes uit te spreken. Zonder dat de grote maatschappijen en rijke zakenmannen daar iets over te zeggen hebben. Een plek van vrijheid van meningsuiting die vrij toegankelijk is. De afgelopen jaren heb ik een heleboel oude films opgekocht en gerestaureerd, als een hobby. Ik vroeg me daarna af, wat nu met de films te doen. Toen realiseerde ik me dat ik ze moest delen, gratis en voor niks, dus begon ik aan de website. Er zit geen addertje onder het gras, je wordt niks verkocht. Je kan er je voordeel mee doen of het links laten liggen.''

In datzelfde interview kondigde Nicholas Winding Refn meteen de eerste titels aan die zullen verschijnen op de site. Tot nu toe zijn het allemaal cultklassiekers die hij persoonlijk weer onder de aandacht van een breder publiek wil brengen: Night Tide, The Nest of the Cuckoo Birds, The Burning Hell en Hot Thrills and Warm Chills. De obscure films met aanstekelijke titels zullen te zien zijn op ByNWR.com.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

interessant, email adres meteen even achtergelaten op de site

Goov25

Avatar

Ik ook!

nooffencetaken

Avatar

Heel nice. Dit kan wel eens een succes gaan worden. Lekker gewerkt pik

Tarantoga

Avatar

Klinkt interessant. Ik doe mee, we zien wel waar het schip strand.

ridjieddo

Avatar

Ik vind het maar een vreemd mannetje.

NieuwsFilm

meest populair