Algemeen

'Indiana Jones 5' naar 2021 en veel andere data Disney-blockbusters

Disney scherpt de agenda aan.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 10:21 in Algemeen
Recent werd duidelijk dat Steven Spielbergs Indiana Jones 5 de gewenste opnamestart niet zou gaan halen. Er werd een nieuwe schrijver - Jonathan Kasdan, Solo: A Star Wars Story - aangetrokken en de opnames zouden zelfs een jaar zijn opgeschoven. Disney heeft dit nu bevestigd, inclusief heel wat data voor andere blockbusters. Hieronder een overzicht van de wijzigingen:

Indiana Jones 5
Van 10 juli 2020 naar 9 juli 2021.

Mary Poppins Returns
Van 25 december 2018 naar 19 december 2018.

Jungle Cruise
Van 4 oktober 2019 naar 11 oktober 2019.

Maleficent 2
Gepland op 29 mei 2020.

Titelloze Marvel Studios-film
Van 30 juli 2021 naar 12 februari 2021.

Naast dat Indiana Jones 5 opnieuw is verplaatst, zijn de meest opvallende zaken uiteraard de release van Maleficent 2, welke dus in de zomer van 2020 gaat verschijnen, en het opschuiven van een Marvel Studios-datum.

Naar verwachting gaat het bij de Marvel-film om de datum voor Black Panther 2. De voorganger verscheen immers ook in februari. Mocht dit zo zijn dan had Marvel klaarblijkelijk andere plannen in 2021. Het succes van de eerste Black Panther zal de plannen ongetwijfeld hebben bijgesteld.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Jones 5 met een 78 jaar oud opaatje... Ik ben benieuwd hoe ze melk uit een koe kunnen krijgen dat al jaren uitgemergeld op leven na dood in de wei staat.

GreenHornet

Avatar

laat Ford toch met rust.

Spider-fan

Avatar

In principe vind ik uitstel van Indiana Jones niet zo erg, want op een gegeven moment gaan ze wel inzien dat ze hem moeten recasten. Dan is wel de vraag wie het dan wordt, maar nog een keer Ford zoals in Crystal Skull hoeft voor mij niet.

Master Of Films

Avatar

+1 Spider-fan. Ik ben een groot fan van Ford en Indiana Jones, en langzamerhand begin ik daar geen enkele probleem te hebben over een recast of een afstel van deel 5.
Waar ik mij meer zorgen om maak is Jonathan Kasdan. Niet de beste schrijver gezien Solo: A Saai Story.
Waarom Ford en Spielberg geen Indy films maakten in de jaren 90 is dan voor mij dan ook een raadsel.

tjad1992

Avatar

Gewoon Shia LaBeouf in de hoofdrol, doorgaan met het verhaal. Lekker stunten. Misschien dat het wel heel goed kan uitpakken!

benjamin

Avatar

Over Disney gesproken:

Xenolicker

Avatar

Maleficent 2 gepland op 29 mei 2020, maar gaat verschijnen in de zomer van 2019? O ja, da's waar ook: ze kan toveren!

Ang3l

Avatar

Dus de nieuwe schrijver voor Indiana Jones is die van de recent enorm geflopte film uit de andere Disney reeks?

Master Of Films

Avatar

^dat klopt. Verwacht dat Indy zo net pansexueel wordt als Lando. :P

Frietgezicht

Avatar

@ Spider-Fan en MOF, Ford was toch niet het probleem van Indiana Jones 4? Ik vond hem prima en het lag vooral aan de andere rollen, special effects, het verhaal, de humor en een mislukte badguy(woman in dit geval)

Hij is geen Willis die in Die Hard 5 gewoon Willis speelde en totaal geen ambitie had om weer in de huid van McClane te kruipen.
Buiten dat heeft Ford met The Force Awakens en Blade Runner 2049 bewezen nog alles te geven voor oude rollen.

Ik neem aan dat Spielberg ook wel weet wat zijn leeftijd is en een goed idee heeft en dat hij ook revanche wil voor de laatste en niet dezelfde fouten gaat maken.

Ik heb er toch wel vertrouwen in.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Ford was toch niet het probleem van Indiana Jones 4?"
Nee dat niet. Al had ik wel liever dat Indy deel 4 werd verfilmd in de jaren 90. Echter we kregen een geweldige Atlantis game met een geweldige Indy verhaal. Een kans die ze hebben laten liggen om dat verhaal te verfilmen. Nope, we kregen die slechte vierde deel. Uiteraard ligt de schuld niet aan Ford.

Frietgezicht "Buiten dat heeft Ford met The Force Awakens en Blade Runner 2049 bewezen nog alles te geven voor oude rollen."
Maar dat zijn geen zware fysieke rollen meer. Hij wordt wel ouder en ouder. Dus sommige rollen zijn wat beperkter. Maar ik hoop dat Ford nog vele rollen krijgt aangeboden, zodat we hem nog in andere films kunnen zien. Maar persoonlijk vind ik dat helaas zijn hoed en zijn zweep aan de wilgen moet gaan leggen. Wat ik op zich best wel erg jammer vind, maar wel een realiteit.

Frietgezicht "Ik neem aan dat Spielberg ook wel weet wat zijn leeftijd is en een goed idee heeft en dat hij ook revanche wil voor de laatste en niet dezelfde fouten gaat maken."
Ik hoop het, want je zag al dat sommige stunts en actie scenes niet door Ford als Indy werden uitgevoerd. Het was de grote kunstenaar Shia die in onze neus werd geschoven als the next best Indy thing. Papa Indy achterop een motor, werkelijk. Normaal zat Indy zelf achter het stuur. You catch my drift.

SunChaser

Avatar

Volgend jaar 3 Disney animatie klassiekers naar life action, toy story 4, en nog tal van andere blockbusters vlak na elkaar waaronder Avengers 4. Dit is veel te veel van het goede

SeanDeNiro

Avatar

Allemaal originele titels waar ik nog nooit van gehoord heb. Klassiekers in wording.
Wat een creatieve armoede. Muziek is zo goed als deaud en zo ook films. De tijden van Big Lebowski & Silence of the lambs zijn voorgoed voorbij. Pulp is al wat rest.

Spider-fan

Avatar

Master of Films:

Waarom Ford en Spielberg geen Indy films maakten in de jaren '90 wordt hier uitgelegd onder 'development':

https://en.wikipedia.org/wiki/Indiana_Jones_and_the_Kingdom_of_the_Crystal_Skull

Komt er op neer dat Lucas een jaren '50 sci-fi stijl wilde en daar konden de anderen zich (lange tijd) niet in vinden. Ook wilde Spielberg meer volwassen films maken.

(Die link wordt niet goed weergegeven, maar gewoon op de Wikipedia pagina kijken dus.)

Spider-fan

Avatar

Frietgezicht:

Heb je wel gelijk in, maar ik vond het toch erg opvallen hoe oud hij was. Ik vond de stunts daardoor niet al te geloofwaardig. Ik weet niet of wanneer de film als geheel beter was geweest, het me minder opgevallen was, maar dat is onmogelijk in te schatten.
Het verschil met zijn andere oudere personages is dat die minder fysiek zijn: een oude man die aan een zweep slingert vind ik ongeloofwaardiger en vreemder eruitzien dan een oudere man die met een pistool of blaster rondloopt.

Het was overigens altijd de bedoeling van Lucas dat het over een oudere Indy zou gaan. Hij kreeg dat idee tijdens Young Indiana Jones Chronicles waarin in één aflevering Ford zijn rol inspreekt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair