Neill Blomkamp regisseert R-rated 'RoboCop Returns' vol explosies!

Maar snel de reboot uit 2014 vergeten.

De volgende RoboCop-film hing al eventjes in de lucht en nu is duidelijk dat Neill Blomkamp de regie op zich neemt voor een nieuw deel in de franchise. De film wordt een direct vervolg - een requel - op het origineel uit 1987 van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.

De film wordt gebaseerd op een ongebruikt script voor een vervolg op de R-rated sciencefiction klassieker. Het script werd geschreven door de originele schrijvers Ed Neumeier en Michael Miner, met een herziening van Justin Rhodes (nieuwe Terminator-reboot, Masters of the Universe).

Ook is er al een korte synopsis: "Anarchie regeert en het lot van Detroit blijft in het ongewisse, terwijl RoboCop zijn triomfantelijke terugkeer maakt om misdaad en corruptie te bestrijden." Regisseur Blomkamp reageerde via Twitter op een vraag van een fan. De film wordt R-rated, met voldoende explosies en satire:


Blomkamp, lange tijd verbonden aan een nieuwe Alien-vervolgfilm, is uiteraard bekend van films als District 9, Elysium en Chappie. De laatste was een vette knipoog naar RoboCop. Er zijn in totaal vier Robocop-films verschenen. Na het origineel verschenen twee matige vervolgen in 1990 en 1993. In 2014 kwam de reboot uit, welke alleen financieel enigszins wist te overtuigen.

NieuwsFilm

meest populair