Algemeen

Neill Blomkamp regisseert R-rated 'RoboCop Returns' vol explosies!

Maar snel de reboot uit 2014 vergeten.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 11:07 in Algemeen
De volgende RoboCop-film hing al eventjes in de lucht en nu is duidelijk dat Neill Blomkamp de regie op zich neemt voor een nieuw deel in de franchise. De film wordt een direct vervolg - een requel - op het origineel uit 1987 van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.

De film wordt gebaseerd op een ongebruikt script voor een vervolg op de R-rated sciencefiction klassieker. Het script werd geschreven door de originele schrijvers Ed Neumeier en Michael Miner, met een herziening van Justin Rhodes (nieuwe Terminator-reboot, Masters of the Universe).

Ook is er al een korte synopsis: "Anarchie regeert en het lot van Detroit blijft in het ongewisse, terwijl RoboCop zijn triomfantelijke terugkeer maakt om misdaad en corruptie te bestrijden." Regisseur Blomkamp reageerde via Twitter op een vraag van een fan. De film wordt R-rated, met voldoende explosies en satire:


Blomkamp, lange tijd verbonden aan een nieuwe Alien-vervolgfilm, is uiteraard bekend van films als District 9, Elysium en Chappie. De laatste was een vette knipoog naar RoboCop. Er zijn in totaal vier Robocop-films verschenen. Na het origineel verschenen twee matige vervolgen in 1990 en 1993. In 2014 kwam de reboot uit, welke alleen financieel enigszins wist te overtuigen.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Ik vond die reboot nog zo slecht niet.

Akke Moeka Hara

Avatar

Komt de oude ED-209 ook terug? :D
De nieuwe was idd niet zo slecht maar het had voor mij geen memorabele momenten en looks, de ED zag er niet speciaal uit of iets, er was geen gekke Kane/Robocop2, het rauwe randje ontbrak toch wel, niet echt inspirerend of iets gewoon een meh film.

ThEnd

Avatar

LOL, vraag van een fan. CliffyB is de ontwikkelaar achter Gears of War.

Master Of Films

Avatar

Nou was RoboCop 2 wel geregisseerd door Irvin Kershner die al eerder Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back & Never Say Never Again onder zijn hoede nam. Theoretisch gesproken is dat een remake/reboot van RoboCop 2. Maar in tegenstelling tot de orginele RoboCop 2 zal Peter Weller niet gaan meewerken. Of ze plakken zijn jonge gezicht op RoboCop en hij klest zijn dialogen wel in de studio.

Goku32

Avatar

Ik vond de Robocop films geweldig. Deel 1 was super gaaf
Deel 2 toen ik jong was nog steeds nachtmerries met die drugs robot in die loods en hoe Robocop uit elkaar word gesloopt poeh niet normaal. En deel 3 dat die chick dood gaat moest bijna huilen. En dan die nieuwe zo slecht vond ik hem niet eindelijk

donniebrasco

Avatar

Houd 't dan nooit op! Reboot was/is niks mis mee....

benjamin

Avatar

Gaat deze dan voorgaande delen negeren?

Artificialis

Avatar

Oh alsjeblieft zeg, in 2014 al een onnodige reboot van Robocop gehad. En nu gaan ze weer beginnen? Als ze dit concept zo graag willen hergebruiken geef het dan gewoon een andere naam. Chappie was ook praktisch een remake van de Short Circuit films.

Monojaxx

Avatar

Ik vond deel 2 juist zo tof. Met Cain/Kane. Voor die tijd echt een griezelige robot.

Goov25

Avatar

Een nieuwe Terminator die voorgaande films overslaat, en dan nu een nieuwe Robocop met hetzelfde idee.. Het wordt steeds armoediger met de creativiteit van Hollywood.

Prince John

Avatar

@ThEnd
Dan kan CliffyB nog een fan zijn ;)

We leven wel echt in een tijd van reboots, sequels, prequels, vervolgen etc. Maar ja, hopelijk wordt het dan wel een goede film, want Blomkamp begon sterk maar vind elke film minder dan zijn voorganger...

GreenHornet

Avatar

ben benieuwd wat Paul Verhoeven ervan vind.

Tycho Nestoris

Avatar

Nee bedankt. Neill Blomkamp is hoogst waarschijnlijk een van de meest overgewaardeerde regisseurs van deze tijd. District 9 was nog wel aardig, maar de beste man heeft er daarna echt een potje van gemaakt. Dat hij nog projecten krijgt aangeboden...

ThomasOMalley

Avatar

Ik heb eigenlijk helemaal geen problemen met Blomkamp. District 9 was erg goed en hoewel ik geen fan ben van Elysium en Chappie, vind ik het universum en het visuele stijltje van deze 3 films erg tof. Snap alleen al die shorts van hem niet; die vind ik niets aan.
Ik zie hem graag weer een feature film regisseren en als dit bagger wordt kunnen we net doen alsof ‘ie nooit gemaakt is, net als de reboot van 2014.

nieuwslaatste nieuws