'Venom' geen onderdeel van het Marvel Cinematic Universe

'Venom' geen onderdeel van het Marvel Cinematic Universe

Het wordt een trend.

Nu alle 2018-films van Marvel Studios in première zijn gegaan wordt het nu uitkijken naar de eerstvolgende film in het universum. Het leek erop dat Sony's Venom zich zou afspelen binnen het grotere Marvel-universum, zonder er direct naar te verwijzen. Via Entertainment Weekly wordt nu duidelijk dat deze compleet losstaat van het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Ondanks dat Sony en Marvel samenwerken aan de MCU-films rond Tom Hollands Spider-Man, linken de films in Sony's Spider-Man universum dus niet aan het MCU. De films staan daarmee los van de Avengers-films en Spider-Man: Homecoming. Entertainment Weekly schrijft dat Venom "de eerste van Sony's nieuwe films gebaseerd op personages uit de Spider-Man-strips is, al is het een aparte wereld van de Spider-Man film van vorig jaar. De film maakt ook geen deel uit van de deal tussen Sony en Disney waardoor Tom Hollands Spidey in het MCU kan spelen."

Het wordt er in ieder geval niet veel duidelijker op voor de gemiddelde fan. Er wordt dus een tweede Spider-Man wereld gelanceerd, waarin de held zelf niet te zien zal zijn. Overigens zullen we hieraan moeten gaan wennen. Ook zijn er binnenkort twee filmwerelden met de DC-schurk The Joker. Later dit jaar starten de opnames voor de Joker-film met Joaquin Phoenix en naar verluidt zou Jared Leto's Joker uit Suicide Squad terug gaan keren in een vervolgfilm.

Tom Hardy's anti-held is vanaf 4 oktober te zien in Ruben Fleischers Venom.



NieuwsFilm

meest populair