Algemeen

'Venom' geen onderdeel van het Marvel Cinematic Universe

Het wordt een trend.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 11:38 in Algemeen
Nu alle 2018-films van Marvel Studios in première zijn gegaan wordt het nu uitkijken naar de eerstvolgende film in het universum. Het leek erop dat Sony's Venom zich zou afspelen binnen het grotere Marvel-universum, zonder er direct naar te verwijzen. Via Entertainment Weekly wordt nu duidelijk dat deze compleet losstaat van het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Ondanks dat Sony en Marvel samenwerken aan de MCU-films rond Tom Hollands Spider-Man, linken de films in Sony's Spider-Man universum dus niet aan het MCU. De films staan daarmee los van de Avengers-films en Spider-Man: Homecoming. Entertainment Weekly schrijft dat Venom "de eerste van Sony's nieuwe films gebaseerd op personages uit de Spider-Man-strips is, al is het een aparte wereld van de Spider-Man film van vorig jaar. De film maakt ook geen deel uit van de deal tussen Sony en Disney waardoor Tom Hollands Spidey in het MCU kan spelen."

Het wordt er in ieder geval niet veel duidelijker op voor de gemiddelde fan. Er wordt dus een tweede Spider-Man wereld gelanceerd, waarin de held zelf niet te zien zal zijn. Overigens zullen we hieraan moeten gaan wennen. Ook zijn er binnenkort twee filmwerelden met de DC-schurk The Joker. Later dit jaar starten de opnames voor de Joker-film met Joaquin Phoenix en naar verluidt zou Jared Leto's Joker uit Suicide Squad terug gaan keren in een vervolgfilm.

Tom Hardy's anti-held is vanaf 4 oktober te zien in Ruben Fleischers Venom.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Wat is hier onduidelijk aan? Dit was al bekend voor de aankondiging. Hier werd regelmatig gesuggereerd dat het wel een mogelijke crossover zou kunnen zijn, maar niet dus.
Logisch, verklaarbaar, niets onduidelijks aan en totaal niet te vergelijken met de chaotische DCEU wereld.

Guido96

Avatar

Heerlijk dat het een standalone wordt. Geen geneuzel met tig verhaallijnen. Lekker knallen Venom!

Artificialis

Avatar

Het nadeel is dat het Marvel Cinematic Universe het personage Venom niet meer kan gebruiken. Het kan natuurlijk wel, maar het is voor Marvel Studio's geen aantrekkelijke optie meer. Hopelijk gaat Sony niet alle Spider-Man villains wegkapen, er moet ook nog wat overblijven voor het MCU.

Goku32

Avatar

No shit man dit is oud nieuws

Gigan72

Avatar

Krokodillen zijn levensgevaarlijk

Mas7

Avatar

Dom dom dom. Venom is nog steeds een bijpersonage en villain van Spider-man.
Leuk dat ze een stand-alone maken, maar uiteindelijk vult een vijand een held aan en Vice versa.

Sommige personages werken gewoon goed als bijpersonage. Altijd maar dat uitdiepen en uitdiepen: sommige karakters hoeven niet uitgediept te worden. Kijk maar naar Lesly Chow uit de Hangover films. DE verrassing van deel 1. Leuke uitbreiding voor deel 2, maar in deel 3 werd het te veel “chow” en was zijn kracht van zijn personage, door TE veel screentime, weg.

Kijk maar naar The Joker van Nolan: mysterieus en creëerde zelf een mysterie omtrent zijn afkomst, om het aan de kijker over te laten.

Zo denk ik ook over solo. Leuke en enthousiaste film, maar de backgroundstory van Han & Chewie hadden ze wat mij betreft niet hoeven te verfilmen.

GreenHornet

Avatar

Het is wel in dezelfde wereld maar dan in een andere dimensie.

Sunspot

Avatar

Beter. Waarom niet gelijk een 2e Spiderman haha, DC Style!

FilmmilF

Avatar

Venom maar een bijpersonage? Laat me niet lachen man. Duidelijk niet thuis in de comicwereld of enigszins niet eventjes verdiept in het personage alvorens wat te posten. Draagt al een tijd een zeer gewaardeerde solo serie. Daar kan je op het doek echt wel wat mee.

Civilian Supreme

Avatar

Wat een onzin allemaal!!! Zo wordt het gewoon een zootje. Venom heeft geen bestaansrecht zonder Spiderman en hoef ik dan ook niet te zien.
Die Jokerfilm ben ik wel zeer benieuwd naar maar laat deze dan wel in de huidige dc wereld bestaan en Jared Leto vervangen ofzo. En anders als een prequel op de Batman film die Matt Reeves gaat maken. Wordt lekker verwarrend allemaal zo.

GreenHornet

Avatar

The Joker film blijkt op een andere aarde af te spelen.
Net zoals in de ArrowVerse

nieuwslaatste nieuws

meest populair