Nu al tweede film over reddingsoperatie Thaise voetballertjes

Nu al tweede film over reddingsoperatie Thaise voetballertjes

Uit angst voor 'whitewashing' in de gisteren aangekondigde film.

Het is een verhaal waar Hollywood van smult: 12 dappere voetballertjes en hun coach die vast komen te zitten in een overstroomde grot. Er komt een uitgebreide reddingsoperatie en hulp uit allerlei landen, terwijl de hele wereld 17 dagen met ingehouden adem wacht op de uitkomst van reddingsoperatie en hoopt dat iedereen er heelhuids uitkomt.

Het is dus niet verrassend dat Hollywood daar een film over zou willen maken. Wel verrassend is dat die film al aangekondigd werd op de dag dat de laatste vier jongens uit de grot bevrijd werden. Pure Flix Entertainment kwam meteen met het nieuws dat de rechten voor het verhaal door hen bemachtigd werden.

John M. Chu, regisseur van Now You See Me 2, G.I. Joe: Retaliation en enkele Justin Bieber-films, reageerde daarop door zijn eigen film over de Thaise jongens en de reddingsoperatie aan te kondigen. Waarom? Omdat hij wil voorkomen dat de eerst aangekondigde film van Pure Flix Entertainment het Thaise verhaal zal gaan 'whitewashen'. Daar is nog geen bewijs voor, maar het is niet onwaarschijnlijk dat de maatschappij die vooral bekend is vanwege de Amerikaanse godsdienstige films God's Not Dead en God's Not Dead 2 het verhaal naar het platteland van de Verenigde Staten zal verplaatsen en twaalf blanke jochies in een grot zal stoppen.

Dus is John M. Chu in zee gegaan met Ivanhoe Pictures om als eerste een film te gaan maken over het verhaal van de Thaise jongens en de reddingsoperatie, en daarvoor in onderhandeling met de marine en overheid van Thailand.



NieuwsFilm

meest populair