Events & Festivals

Oogstrelend sci-fi spektakel in trailer 'Alita: Battle Angel'!

Robert Rodriguez doet deze duidelijk voor James Cameron.

door Bram de Groot om 06:35 in Events & Festivals
20th Century Fox heeft een nieuwe trailer online gezet voor Alita: Battle Angel van regisseur Robert Rodriguez (Sin City, 100 Years) en producent James Cameron. Check de nieuwe, visueel zeker verbeterde beelden hieronder!

De sciencefictionfilm leunt zwaar op visuele effecten die ten opzichte van de eerste trailer uit december 2017 een stuk beter ogen. Het titelpersonage, welke via mo-cap wordt gespeeld door actrice Rosa Salazar, is in de beelden een stuk overtuigender en dit maakt de film toch wel een prima december-blockbuster.


Andere rollen zijn er voor Mahershala Ali als Vector, Christoph Waltz als Doctor Dyson, Keann Johnson als Hugo, Jennifer Connelly als Chiren, Michelle Rodriguez als Gelda, Eiza González als Nyssiana, Ed Skrein als de cyborg Zapan en Jackie Earl Haley in een nog onbekende rol.

Het wordt voor de Manga-verfilming wel dringen aan de box office met in december releases als Ralph Breaks the Internet en Mortal Engines op 13 december en Spider-Man: Into The Spider-Verse, Aquaman, Bumblebee, Mary Poppins Returns en ook nog deze Alita: Battle Angel op 20 december. Welke zou jij uitkiezen?

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je hieronder de Comic Con-panel bekijken met onder meer de regisseur en producent.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Oogstrelend? Dit ziet eruit als een computerspel. Het contrast tussen Waltz en Salazar is gigantisch, dit kan veel beter.

shellghost

Avatar

Vind 'm er wel cool uit zien. Ben alleen nog niet overtuigd van haar ogen tho.

krisiz

Avatar

Het ziet er echt verrassend vet uit juist! Heb hier wel zin in en vind het wel tof dat Alita er als een scifi Cyborg uitziet. Deze ga ik zeker in de bios kijken!

horizon

Avatar

Linkin Park Transformers soundtrack cover in trailer. haha. Da's al mooi.

En eigenlijk ziet het er allemaal best cool uit en lijkt het wel een vermakelijke film maar ... haar... ogen... dat gaat niet werken.
Alleen dat al kan reden zijn dat publiek deze film gaat negeren.

Effie

Avatar

Ik geloof dat er ook wordt geklaagd over whitewashing als Manga's worden verfilmd met blanke mensen. Ik snap daar van geen zak. Ik bedoel, ik heb wel eens zo'n Manga gelezen, maar heb nog nooit een karakter met een Aziaat geassocieerd...

ThomasOMalley

Avatar

^Eens.
Ik vind veel karakters in manga en anime totaal geen Aziatisch uiterlijk hebben en ik vraag me af of dat überhaupt de bedoeling is. Ichigo van Bleach is daar volgens mij een extreem voorbeeld van (die in de verfilming van dit jaar, ondanks zijn Europese uiterlijk in de manga/anime, door een Japanner wordt gespeeld).

Akke Moeka Hara

Avatar

Een motor dat op zn voorwiel rondrijd kan toch helemaal niet!!

centr1no

Avatar

Effie "Ik geloof dat er ook wordt geklaagd over whitewashing als Manga's worden verfilmd met blanke mensen. Ik snap daar van geen zak. Ik bedoel, ik heb wel eens zo'n Manga gelezen, maar heb nog nooit een karakter met een Aziaat geassocieerd..."

Ik blijf het zeggen, maar je moet je, als er over dit soort dingen geklaagd wordt, meteen afvragen wie er klaagt en of die ook recht van klagen hebben.
Voornamelijk de Amerikaanse media leeft tegenwoordig van de controverses en draaien zelfs een hypothetische stelling om naar een hetze.
ThomasOMalley "Ik vind veel karakters in manga en anime totaal geen Aziatisch uiterlijk hebben en ik vraag me af of dat überhaupt de bedoeling is. Ichigo van Bleach is daar volgens mij een extreem voorbeeld van (die in de verfilming van dit jaar, ondanks zijn Europese uiterlijk in de manga/anime, door een Japanner wordt gespeeld)."


Onderstaand artikel vat enigzins samen waarom veel manga characters voor westerlingen geen Aziatisch uiterlijk lijken te hebben.
https://kotaku.com/5627268/why-do-japanese-characters-look-white
Japanners denken er anders over:
https://www.youtube.com/watch?v=q_Xd2xLAjDM&vl=en
Beste reactie op 7:34 min.

Bleach is een Japanse productie en daarom lijkt het mij logisch dat ze daar een Japans sprekende Japanner voor inzetten.

ThomasOMalley

Avatar

Interessant artikel en ik denk dat daar voor ons inderdaad een groot valkuil ligt. Grappig dat Aziaten de anime-karakters tijdens het interview precies hetzelfde beoordelen (dit karakter heeft grote borsten, dus is Japans).
Bij Ichigo van Bleach deed ik dit ook vanwege de oranje haren en de blanke huidskleur. Stom eigenlijk.

centr1no "Bleach is een Japanse productie en daarom lijkt het mij logisch dat ze daar een Japans sprekende Japanner voor inzetten."
Dat klopt. Ik blijf vinden dat de hoofdrolspeler van de film niet lijkt vanwege zijn Aziatische uiterlijk, maar ik begrijp nu wel beter dat dat door mijn perceptie komt van hoe het karakter getekend is en mijn default instelling.

Thanks for the info.

benjamin

Avatar

Ziet er toch eigenlijk niet gigantisch overtuigend uit. Verwacht ook dat dit wel eens kan gaan floppen.

NieuwsFilm

meest populair