Waarom 'Ready Player One' eigenlijk 'Ready Player One' heet

Waarom 'Ready Player One' eigenlijk 'Ready Player One' heet

Die pakkende sci-fi film van Steven Spielberg.

Met een wereldwijde opbrengst van bijna $600 miljoen bleek de sciencefictionfilm Ready Player One van regisseur Steven Spielberg een meer dan degelijk box office-succes. Maar waarom eigenlijk die titel?

In een featurette op de Blu-ray uitgave van Ready Player One legt schrijver Ernest Cline uit waarom hij het boek waarop de film gebaseerd is zo genoemd heeft.


"De titel Ready Player One is geïnspireerd op oude, klassieke arcade games. Toen je vroeger je kwartje in een oud arcadespel gooide, werd vaak gezegd: 'Ready, Player One', en dat was een beetje het laatste dat je zou doen voordat je ondergedompeld werd in de tweedimensionale wereld van het spel. Soms was het: 'Player one, ready' of 'Ready, player one', maar ik hou van dat idee dat het een bericht was om het spel aan te kondigen, 'Oké, nu ga je een andere wereld in.'"

Met rollen voor Tye Sheridan, Mark Rylance, Simon Pegg, Olivia Cooke, T.J. Miller en Ben Mendelsohn verschijnt de Blu-ray uitgave op 8 augustus in de Nederlandse schappen. Recent bespraken we de uitgave in de Blu-ray Preview.

NieuwsFilm

meest populair