POLL: Arnold Schwarzenegger of Sylvester Stallone

Welke super-actieheld uit vooral de 80s en 90s kies jij?

In de jaren 80 en 90 waren ze de helden van het witte doek: Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone. Ze scoorden hit naar hit en ze hebben allebei historische personages en memorabele filmquotes op hun naam staan. Als filmliefhebber heb je waarschijnlijk al voldoende films van beide actiehelden gezien. Nu de vraag: welke van deze veteranen is jouw favoriet?


Sylvester Stallone
Stallone (72 jaar) zijn carrière startte eind jaren 60 en de New Yorker wist echt door te breken met Rocky uit 1976, de start van een reeks. Niet veel later volgden First Blood (1982) en uiteraard de vervolgen. Andere successen zijn Tango & Cash, Cliffhanger, Cop Land en... Spy Kids 3D: Game Over. Stallone werd twee keer genomineerd voor een acteer-Oscar, allebei voor zijn rol als Rocky Balboa. Hij kreeg een Golden Globe voor zijn aandeel in het recentere Creed.


Arnold Schwarzenegger
Oud-bodybuilder Schwarzenegger (70 jaar) zag zijn acteercarrière een flinke stap vooruit maken met de Conan-films en de in Oostenrijk geboren spierbundel boekte met The Terminator (1984) en uiteraard het vervolg daarop grote successen. Een paar van zijn andere toppers zijn Predator, Total Recall, True Lies, Eraser en zelfs Kindergarten Cop. Geen Oscarnominaties voor Schwarzenegger, maar hij won wel een Golden Globe voor zijn debuut in Stay Hungry uit 1976.


Tegenwoordig ook samen!
De afgelopen jaren laten beide acteurs nog steeds van zich horen. Stallone is vooral in beeld met de Expendables-actiefilms, ook met Schwarzenegger, en de Creed-films. Schwarzenegger heeft het iets moeilijker en lijkt komende jaren vooral in te zetten op uiteraard nieuwe Terminator-films, maar ook andere vervolgfilms zijn oude hits. Uiteraard zagen we beide actiehelden in 2013 samen in Escape Plan.

NieuwsFilm

meest populair