Jeremy Renner wilde niet sterven in 'Mission: Impossible - Fallout'

Jeremy Renner wilde niet sterven in 'Mission: Impossible - Fallout'

De ware reden dat Renner niet in de zesde 'Mission: Impossible'-film zit.

Er blijkt meer te zitten achter het verhaal waarom Jeremy Renner niet te zien was in Mission: Impossible - Fallout. Renner speelde in Mission: Impossible - Ghost Protocol en Mission: Impossible - Rogue Nation het personage William Brandt, die een steeds grotere rol speelde in de films.

Oorspronkelijk was zijn personage bedoeld als vervanging voor Tom Cruise, die in Mission: Impossible - Ghost Protocol het stokje moest overdragen. Cruise was destijds niet zo populair meer en de studio wilde een nieuwe richting inslaan. Maar regisseur Brad Bird overtuigde hen dat Mission: Impossible synoniem stond voor Tom Cruise en Brandt bleef een bijfiguur, totdat hij uiteindelijk helemaal uit de reeks gelaten werd in de nieuwste film.

De eerder gegeven reden daarvoor is dat Renner verplicht was om tijd vrij te houden voor Marvel, hoewel hij niet in de recentste Avengers-film voorkwam. Nu heeft regisseur Christopher McQuarrie in een interview verteld dat hij wel een manier had bedacht om Renner alsnog in de film te stoppen, in een cameo waarin hij zou sterven, maar dat Renner daarvoor bedankte:

''Ik had een heel idee waarbij de film begon met de dood van een teamlid van de IMF. De eerste waar we het dan altijd over hebben is Luther, die eigenlijk al in eerste film overleed. Ving Rhames protesteerde daartegen, Tom Cruise gaf hem gelijk en Luther maakt sindsdien onderdeel uit van elke Mission: Impossible-film. Dus ik zei tegen Jeremy: 'We kunnen Ving niet doden, dat werkt nooit. En de film zou er niet van herstellen als Benji zou overlijden. Dus ik heb een idee voor een openingsscène waarin jij je opoffert om de rest van het team te redden, en dat het plot van de film daarna niet alleen om plutonium verliezen maar ook om de dood van een teamlid draait.''

Renner bedankte daar echter voor, waar Christopher McQuarrie hem gelijk in geeft: ''Het was slim van hem om niet dik betaald te worden voor drie dagen werk waarbij hij werd opgeblazen.'' Nu bestaat namelijk de kans nog steeds dat Renner in een volgend vervolg wel weer te zien zal zijn.



NieuwsFilm

meest populair